Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες

Σταϊκούρας: Νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες
"Θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια", ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
Σχετικά Άρθρα

«Νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες. Πρώτα ενημερώνεις τον πρωθυπουργό, αποφασίζεις υπό την καθοδήγησή του και μετά ανακοινώνεις μέτρα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην επέκταση του fuel pass και τη νέα επιταγή ακρίβειας.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα επιταγή ακρίβειας και επιδότηση του πετρελαίου diesel, ενώ για το fuel pass ανέφερε ότι εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και η διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων.
Όπως είπε, «θα αναλάβουμε κάποιες πρωτοβουλίες ώστε να βοηθήσουμε περισσότερο τους πολίτες στο πεδίο των καυσίμων με βάση τα δημοσιονομικά μας περιθώρια. Η  πρόθεσή μας είναι να υπάρξει μια επέκταση για άλλους τρεις μήνες. Θα συζητήσουμε τη διεύρυνση των κριτηρίων και την ενίσχυση αυτών ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».
Εξήγησε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εύρεση δημοσιονομικού χώρου για τη στήριξη των νοικοκυριών και «φαίνεται ότι αυτός διαμορφώνεται το τελευταίο δίμηνο και θα αξιοποιηθεί για να επιστρέψει όλος στην κοινωνία».
Για την επιδότηση του πετρελαίου Diesel στην αντλία με 0,15 ευρώ το λίτρο, σημείωσε ότι «είναι στο πλαίσιο των μέτρων που αξιολογούνται».
Ακόμη, κληθείς να απαντήσει εάν εξετάζεται να δοθεί και νέα «επιταγή ακρίβειας» στα ευάλωτα νοικοκυριά, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυτό, λέγοντας ότι «νέα μέτρα θα συζητήσουμε με τον πρωθυπουργό τις επόμενες ημέρες», ενώ για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης σε όλους σημείωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης