Οικονομία

Σταϊκούρας: Τον Σεπτέμβριο θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα και το ρεύμα

Σταϊκούρας: Τον Σεπτέμβριο θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα  και το ρεύμα
«Δεν είμαστε κυβέρνηση των επιδομάτων, αλλά κυβέρνηση της μείωσης των φόρων», τόνισε ο Χρ. Σταϊκούρας

«Τον Σεπτέμβριο θα δούμε τι θα κάνουμε με τα καύσιμα του τελευταίου τριμήνου του έτους», ενώ για το ρεύμα «εάν ανέβει η τιμή, θα χρειαστούν πιο γενναίες παρεμβάσεις από την πολιτεία», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ.Σταϊκούρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόνεο για νέα μέτρα στήριξης.
Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή έχει εξαντληθεί όλος ο δημοσιονομικός χώρος, εκτιμώντας ωστόσο ότι «μέσα στο καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα επιστρέψει στο σύνολό του στην κοινωνία».
«Πηγαίνω κι εγώ σούπερ μάρκετ και βλέπω, βλέπω ότι στη βενζίνη υπάρχει μείωση 4-5%. Έχουμε μία εικόνα όλων των παραμέτρων, όλων των καταθέσεων, που αυξήθηκαν την τελευταία διετία.
Σήμερα εξαντλήσαμε όλον το δημοσιονομικό χώρο. Τα 8,5 δις είναι το μεγαλύτερο πακέτο μέτρων στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Κληθείς να απαντήσει αν τα μέτρα θα είναι πριν ή μετά τις εκλογές, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι «ο σχεδιασμός είναι σχεδιασμός τετραετίας. Στις 20 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από το καθεστώς αυξημένης επιτήρησης».
Ξεκαθάρισε δε, πως «δεν είμαστε κυβέρνηση των επιδομάτων, αλλά κυβέρνηση της μείωσης των φόρων».

Περί φόρων

Ο ίδιος σχολιάζοντας τις προτάσεις για περαιτέρω μειώσεις των φόρων ανέφερε ότι «όλοι πληρώνετε πολύ λιγότερους φόρους, το προσπερνάμε με ευκολία και κοιτάμε μόνο τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Υπενθυμίζω ότι, και φέτος η χώρα θα έχει έλλειμμα. Αν μεγαλώσει το έλλειμμα, η χώρα θα πρέπει να δανειστεί και οι πολίτες να το πληρώσουν».
Πρόσθεσε ότι «τα χαμηλότερα εισοδήματα έχουν μείωση στον ΕΝΦΙΑ και στον φόρο εισοδήματος».

Για Erdogan

Τέλος, σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις Erdogan, αφού τις χαρακτήρισε «αδιανόητες», είπε πως «δεν θα γίνουν αποδεκτές» και πρόσθεσε ότι «η χώρα έχει βάλει ένα κονδύλι 2 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της χώρας και νομίζω αυτό είναι πολύ καλό για την άμυνα της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης