Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος θα διατεθεί στους πολίτες - Μεγάλο πρόβλημα ο υψηλός πληθωρισμός

Σταϊκούρας: Ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος θα διατεθεί στους πολίτες - Μεγάλο πρόβλημα ο υψηλός πληθωρισμός
Σήμερα (8/8/2022) θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου
Σχετικά Άρθρα

Για συνέχεια των μέτρων στήριξης και το Φθινόπωρο δεσμεύθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
«Φαίνεται να δημιουργείται πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος μέσα στο καλοκαίρι. Αυτός ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από το Σεπτέμβριο και μετά», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Σκάι.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο επιπλέον δημοσιονομικός χώρος του Μαρτίου αποδόθηκε στην κάλυψη του 60% των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και τον Ιούνιο για την χορήγηση του Fuel Pass 2 το οποίο είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο.

Υψηλός, ο πληθωρισμός

Ο υπουργός Οικονομικών, δεν έκανε κάποια εκτίμηση για το ύψος του πληθωρισμού που αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτίμησε ωστόσο ότι θα είναι υψηλός, καθώς αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα της παγκόσμιας, της ευρωπαϊκής και προφανώς και της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ακόμη ότι στο πεδίο της καθημερινότητας των πολιτών, έχουν γίνει μόνιμες μειώσεις φόρων και εισφορών κάτι που σημαίνει ότι «στο πορτοφόλι του περισσεύουν περισσότερα λεφτά για να κάνει κάτι άλλο, δηλαδή να αντιμετωπίσει πτυχές ή μέρος της ακρίβειας».

Σήμερα (8/8) οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου.
Σημειώνεται ότι ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, είχε φθάσει τον Ιούνιο στο 12,1%, καταγράφοντας ρεκόρ 30ετίας, ενώ τον περασμένο Μάιο ο τιμάριθμος ήταν στο 11,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης