Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Στα 2 δισ ευρώ η επιδότηση για το ρεύμα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις το Σεπτέμβριο

Σταϊκούρας: Στα 2 δισ ευρώ η επιδότηση για το ρεύμα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις το Σεπτέμβριο
Η συνολική κρατική ενίσχυση για τον Αύγουστο ανήλθε στα 1,136 δισ ευρώ
Σχετικά Άρθρα
Τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ θα προσεγγίσει η κρατική ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο για να καλυφθεί η επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ. Σταϊκούρας υποστήριξε ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού.
Σημείωσε ότι οι πολίτες προχωρούν στην κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.
«Αυτή την καλή εικόνα, θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας» υπογράμμισε ο κ.Σταϊκούρας υποστηρίζοντας ότι η Πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Δεν σταματά η ενίσχυση

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε, ώστε να καλύψουμε μέρος της επιπλέον επιβάρυνσης», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας πώς τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι η επιδότηση θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αυγούστου.
Σημειώνεται πως η συνολική κρατική ενίσχυση για τον Αύγουστο ανήλθε στα 1,136 δις ευρώ.
Όπως είπε οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα.

Οικονομία

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας, ο κ.Σταϊκούρας υποστήριξε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, ώστε να γνωρίζουμε το ΑΕΠ του β' τριμήνου, την πορεία των φορολογικών εσόδων και τα έσοδα από τον τουρισμό από το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου.
«Αυτά τα τρία στοιχεία θα καθορίσουν τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για τέλος το 2022 και τις αρχές και 2023», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης