Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην τελική ευθεία οι σχεδιασμοί για το επίδομα θέρμανσης – Αυξημένη η ενίσχυση και περισσότεροι οι δικαιούχοι

Στην τελική ευθεία οι σχεδιασμοί για το επίδομα θέρμανσης – Αυξημένη η ενίσχυση και περισσότεροι οι δικαιούχοι
Στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που θα δοθεί τον φετινό χειμώνα
Σχετικά Άρθρα
Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανακοινώσεις  για το ύψος που θα κινηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης, -εν αναμονή ενός δύσκολου χειμώνα λόγω ενεργειακής κρίσης-, το οποίο θα είναι αυξημένο, ενώ θα αφορά περισσότερα νοικοκυριά.
Αυτό που δρομολογείται, όπως αναφέρθηκε ήδη στις 4/9 δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Οικονόμου, είναι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και η διεύρυνση της περιμέτρου χορήγησής του.
«Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης, κάθε χρόνο έχουμε και περισσότερα χρήματα και διευρυμένη περίμετρο και φέτος δεν θα μπορεί να είναι διαφορετικά», ανέφερε και πρόσθεσε πως «έχουμε πλήρη συνείδηση ότι το χειμώνα που έρχεται θα δοκιμαστούν ακόμα περισσότερο οι αντοχές του κόσμου κι αυτό δεν μπορεί να το προσπερνάει κανείς».
Την ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να ανακοινώσει στις 10/9 από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης.
Εντός των ημερών θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, καθώς είναι δεδομένο ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα μέσα του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει με «τσουχτερές» τιμές.

Οι σχεδιασμοί

Έτσι, στους σχεδιασμούς του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που θα δοθεί τον φετινό χειμώνα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα είναι αυξημένο κατά περίπου 20% το κονδύλι σε σχέση με πέρυσι, θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με αύξηση των εισοδηματικών ορίων έως τις 45.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας, ενώ και θα ανοίξει νωρίτερα η πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους με στόχο το επίδομα να έχει δοθεί προκαταβολικά στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.
Σημειώνεται ότι πέρυσι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνονταν από 100-750 ευρώ και το έλαβαν 827.575 δικαιούχοι, στους οποίους καταβλήθηκαν 166 εκατ. ευρώ περίπου, με το μέσο ποσό της επιδότησης να ανέρχεται στα 200 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης