Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνολικά 30 επαγγελματικά ταμεία με 1,7 δισ κεφάλαια και με 200.000 εργαζόμενους - Το 30ο Ταμείο προήλθε από την Alpha Bank

Συνολικά 30 επαγγελματικά ταμεία με 1,7 δισ κεφάλαια και με 200.000 εργαζόμενους - Το 30ο Ταμείο προήλθε από την Alpha Bank
Με την έγκριση που αναμένεται να λάβει το Ταμείου επαγγελματικής ασφάλισης της Alpha Bank το σύνολο των Επαγγελματικών Ταμείων θα φτάσει τα 30, με ενεργητικά επενδεδυμένα κεφάλαια που ξεπερνούν τα 1,7 δις και ασφαλισμένα μέλη πάνω από 200.000 εργαζόμενους.

Πρόσφατα το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ ΥΠΟΙΚ) έλαβε άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη σύσταση και λειτουργία στον Κλάδο Συνταξιοδοτικών Παροχών, Αμοιβαίου Κεφαλαίου «ΤΕΑ υπουργείου Οικονομικών Μεικτό Fund of Funds», που θα διαχειρίζεται η εταιρεία Eυρωπαϊκή Πίστη Asset Management AEΔΑΚ.
Το ΤΕΑ του υπουργείου Οικονομικών έχει συστήσει εδώ και ένα χρόνο το δικό του Αμοιβαίο Κεφάλαιο Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΔΑΚ.
Το ΒΝ ανέφερε την Τρίτη ότι στην ίδρυση ΑΕΔΑΚ προχωρά το ΤΑΥΦΕ (ταμείο Αλληλοβοήθειας), το οποίο έχει καταθέσει σχετικό αίτημα και αναμένει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Capture_1_6.JPG
ΤΕΑ Alpha Bank

Την σύσταση Επαγγελματικού Ταμείου στην Alpha Bank και στις θυγατρικές εταιρίες του ομίλου, περιλαμβάνει η Επιχειρησιακή Σύμβαση.
Το νέο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης έχει ως βασικό χαρακτηριστικό την δυνατότητα καταβολής εισφοράς 2% μόνο από τον εργοδότη, με μηδενική συμμετοχή του εργαζόμενου για το σύνολο του εργασιακού βίου. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, εκτιμάται ότι η απόδοση των εισφορών είναι 2.155 ευρώ κατά μέσο όσο, σε ετήσια βάση.

Εναλλακτικά, θα υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις καταβολής εισφοράς:
Συμμετοχή του εργαζόμενου με ποσοστό 3-4% με αύξηση της εισφοράς της Τράπεζας στο 3%. Εισφορά του εργαζόμενου 5-25% που αυξάνει την εισφορά της Τράπεζας ως εξής:
3% έως του ποσού 3.000€
5% μεταξύ 3.000-4.000€
11% πάνω από 4.000€

Προβλέπεται επίσης αναπροσαρμογή εισφοράς του εργοδότη ως εξής:

1ος χρόνος : 3%
2ος χρόνος : 3,25%
3ος χρόνος : 3,50%

Ο εργαζόμενος έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από το Ταμείο, μετά τη συμπλήρωση τριών ετών σε αυτό.
Η υπαγωγή στο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) είναι προαιρετικήγια το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου.
Στην Επιχειρησιακή Σύμβαση ορίζεται ότι τα μέλη του ισχύοντος σήμερα Αποταμιευτικού Προγράμματος κατ’ εξαίρεσηθα λάβουν το 100% του ατομικού τους λογαριασμού (εισφορές εργαζόμενου-εργοδότη) με ευνοϊκότερη φορολόγηση.
Capture_2_6.JPG
Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης