Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πανικός σε 20.000 επιχειρήσεις πρέπει να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως τις επιστρεπτέες προκαταβολές

Πανικός σε 20.000 επιχειρήσεις πρέπει να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως τις επιστρεπτέες προκαταβολές
Η λίστα με τις επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ που θεωρούνταν ύποπτες για καταστρατήγηση του νόμου αφορούσε 43.000 περιπτώσεις.
Σχετικά Άρθρα

Σε κατάσταση πανικού βρίσκονται 20.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις μετά τα «e - mail» που έλαβαν από την ΑΑΔΕ με τα οποία τους ζητείται να επιστρέψουν εφάπαξ και εντόκως ολόκληρο το ποσό της επιστρεπτέας που έλαβαν την περίοδο της πανδημίας.
Κι αυτό γιατί από τους ελέγχους προέκυψε ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν τήρησαν τους όρους για την χορήγηση των «φθηνών» κρατικών δανείων και κυρίως τη ρήτρα για τη διατήρηση του προσωπικού ενώ διαπιστώθηκαν και περιπτώσεις μη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για την περίοδο 2019-2020.

Αναστάτωση

Οι κλήσεις της ΑΑΔΕ έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στον επιχειρηματικό κόσμο που αιφνιδιασμένοι απευθύνθηκαν στην ΑΑΔΕ για να μάθουν αν πρόκειται για λάθος του συστήματος ή για πραγματική μη τήρηση του όρου διατήρησης του προσωπικού.
Υπενθυμίζεται ότι η λίστα με τις επιχειρήσεις από την ΑΑΔΕ που θεωρούνταν ύποπτες για καταστρατήγηση του νόμου αφορούσε 43.000 περιπτώσεις.

Όροι

Σημειώνεται ότι με βάση το ισχύον νομοθετικό καθεστώς σε περίπτωση που κατά τον έλεγχο της επιχείρησης από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου διαπιστωθεί μη τήρηση των όρων η υπέρβαση του ανώτατου ορίου ενίσχυσης ή υποβολή ψευδών στοιχείων τότε είναι άμεσα απαιτητό το σύνολο της ενίσχυσης στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν είναι δικαιούχος ή δεν τήρησε τους όρους.
Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση που δεν υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, σύμφωνα με τα όρια μεγέθους που δηλώθηκαν στην αίτηση χορήγησης της επιστρεπτέας προκαταβολής, εντός της προθεσμίας.
Επίσης αν η επιχείρηση είναι δικαιούχος μικρότερου ποσού από το χορηγηθέν θα κληθεί να επιστρέψει στο κράτος το υπερβάλλον ποσό της ενίσχυσης με το επιτόκιο ανάκτησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης