Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γεωργαντάς για food pass: Προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές – H ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων

Γεωργαντάς για food pass: Προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές – H ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων
«Στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές αγορές», ανέφερε ο Γ. Γεωργαντάς
Σχετικά Άρθρα
«H ψηφιακή κάρτα αγορών θα αφορά γενικά την αγορά προϊόντων», υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντάς, αναφερόμενος στην επιδότηση του 10% της αγοράς τροφίμων για κάθε νοικοκυριό από τον Φεβρουάριο 2023 και για έξι μήνες, δηλαδή έως τον Ιούλιο 2023.
Ο κ. Γεωργαντάς μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι δυνητικοί ωφελούμενοι περιλαμβάνουν περί τα 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά (εκ των 4,1 εκατομμυρίων νοικοκυριών), με περίπου 8,5 εκατομμύρια μέλη.
Όπως ανέφερε, «το σημαντικότερο είναι ότι τα χρήματα αυτά, με τα οποία θα βοηθήσουμε τα νοικοκυριά, είναι χρήματα που δεν προέρχονται από τη φορολόγηση των απλών πολιτών, αλλά από υπερφορολόγηση που θα γίνει στα κέρδη των εταιρειών. Με αυτόν τον τρόπο απορροφάται ο πληθωρισμός στα συγκεκριμένα προϊόντα».
Πρόσθεσε πως «μία τετραμελής οικογένεια, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά ουσιαστικά χρειάζεται να ξοδέψει για αγορές τροφίμων 520 ευρώ το μήνα. Εκεί θα γίνεται το 10% που θα καταβάλλεται για ένα εξάμηνο».

Λαϊκές αγορές

Κληθείς να απαντήσει εάν η ψηφιακή κάρτα θα συμπεριλαμβάνει τα προϊόντα από τη λαϊκή αγορά, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα μπορούσαν να είναι και οι λαϊκές επειδή εκεί γίνεται αγορά τροφίμων και, υπάρχει ταμειακή, αλλά ας περιμένουμε τους αρμόδιους υπουργούς να το αναλύσουν».
Πάντως, «στα γενικά χαρακτηριστικά του μέτρου προσχεδιάζεται να είναι και οι λαϊκές αγορές», συμπλήρωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης