Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπαθανάσης: Καθημερινοί έλεγχοι στην αγορά - Επιβάλλουμε πρόστιμα, ποσοστό 6%-8% των επαγγελματιών μπορεί να αισχροκερδεί

Παπαθανάσης: Καθημερινοί έλεγχοι στην αγορά - Επιβάλλουμε πρόστιμα, ποσοστό 6%-8% των επαγγελματιών μπορεί να αισχροκερδεί
"Έχουμε μία ακρίβεια που βαραίνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα μέτρα της κυβέρνησης προσπαθούν να τον ελαφρύνουν", τόνισε ο Ν. Παπαθανάσης
Καθημερινοί είναι οι έλεγχοι στην αγορά και επιβάλλονται πρόστιμα όταν διαπιστώνονται παραβάσεις, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο «καλάθι του νοικοκυριού».
«Έχουμε ένα μηχανισμό που κάνει ελέγχους και επιβάλλει πρόστιμα. Υπάρχει ένα ποσοστό 6%-8% των επαγγελματιών που μπορεί να αισχροκερδεί. Επιβάλλουμε πρόστιμα και ελέγχουμε την αγορά. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει ένα κρατικό εργαλείο, το e-katanalotis, και ταυτόχρονα είμαστε μία χώρα που ελέγχει και έχει επιβάλλει πλαφόν στο ποσοστό κέρδους», τόνισε μιλώντας στο mega ο κ. Παπαθανάσης.
Κάνοντας αναφορά στο «καλάθι του νοικοκυριού», ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι «δημιουργήθηκε για να δώσει φθηνότερες τιμές σε ορισμένα προϊόντα και αυτό αποτυπώθηκε με την έρευνα που έγινε».
Πρόσθεσε πως «έχουμε μία ακρίβεια που βαραίνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα μέτρα της κυβέρνησης προσπαθούν να τον ελαφρύνουν. Δεν είναι μόνο το «καλάθι του νοικοκυριού», αλλά και το επίδομα των 250 ευρώ, το επίδομα θέρμανσης και το δώρο Χριστουγέννων. Δεν τίθεται θέμα επιδομάτων, τίθεται θέμα στήριξης των πολιτών που είναι πιο ευάλωτοι».
Σημείωσε δε, πως η Ελλάδα είναι η φθηνότερη χώρα σε σχέση με τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.
Ακόμη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σημειωθούν αυξήσεις στα προϊόντα με το νέο έτος, ενώ ξεκαθάρισε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και στο τέλος της τετραετίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης