Τελευταία Νέα
Οικονομία

Enterprise Greece: Η προώθηση της εξωστρέφειας του ελληνικού μαρμάρου ξεκινά φέτος από την TISE-StonExpo στο Λας Βέγκας

Enterprise Greece: Η προώθηση της εξωστρέφειας του ελληνικού μαρμάρου ξεκινά φέτος από την TISE-StonExpo στο Λας Βέγκας
H Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης συνεργάζονται με κοινό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελληνικού μαρμάρου
Σχετικά Άρθρα
Από την Διεθνή Έκθεση TISE-StonExpo, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου 2023 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ ξεκινάει η φετινή προσπάθεια για την περαιτέρω αύξηση της εξωστρέφειας του κλάδου μαρμάρου.
Η έκθεση StonExpo πραγματοποιείται στο πλαίσιο της TISE και η Enterprise Greece υποστηρίζει την 1η Ελληνική συμμετοχή του κλάδου σε αυτή.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Έκθεση TISE διοργανώνεται για 35η χρονιά, στο εκθεσιακό κέντρο Mandalay Bay, στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και είναι η σπουδαιότερη έκθεση του τομέα στην Βόρεια Αμερική. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις παγκόσμιας κλάσης εκθέσεις που διεξάγονται ταυτόχρονα: Surfaces (τομέας επίστρωσης δαπέδων), StonExpo (μάρμαρα και πετρώματα) και TileExpo (πλακίδια).
Οι επισκέπτες θα δουν διαδικτυακά την δημιουργία ενός μαρμάρινου έργου τέχνης
Στο εθνικό περίπτερο θα συμμετάσχουν 8 εταιρίες, από τις δυναμικότερες του κλάδου, ενώ παράλληλα έχει σχεδιασθεί και ένα κεντρικό περίπτερο «Greek Marble», το οποίο στοχεύει, διαδραστικά, να προωθήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά και παγκοσμίως γνωστά είδη ελληνικών μαρμάρων. Ο επισκέπτης του περιπτέρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τη δημιουργία ενός έργου τέχνης που θα επιμεληθεί γλύπτης, απόφοιτος του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που προσφέρει το ελληνικό μάρμαρο σε πλειάδα εφαρμογών. Την πρώτη μέρα της έκθεσης θα υπάρξει επίσης, ειδική ομιλία για το Ελληνικό μάρμαρο στο Natural Stone Theater.
Υπενθυμίζεται ότι η Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.) συνεργάζονται με κοινό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του εμβληματικού αυτού κλάδου για τις ελληνικές εξαγωγές αλλά και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας - Θράκης, συμμετέχει στην Στρατηγική Συμμαχία για την Προώθηση Φυσικών Πετρωμάτων (Natural Stone Strategic Alliance), στην οποία οι Σύνδεσμοι που εκπροσωπούν τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων, συνεργάζονται στενά για την στρατηγική ανάπτυξη του τομέα. Στη συμμαχία αυτή συμμετέχουν πέρα από την Ελλάδα, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, ενώ στην έκθεση αυτή θα υπάρξει συνάντηση και με τους συνδέσμους της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης