Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λουκία Σαράντη (ΣΒΕ): Η βιομηχανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από το υψηλό κόστος ενέργειας

Λουκία Σαράντη (ΣΒΕ): Η βιομηχανία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από το υψηλό κόστος ενέργειας
Μέτρα για τη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει η πρόεδρος του ΣΒΕ
Σχετικά Άρθρα
Η βιομηχανία της χώρας ακόμη προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από το υψηλό κόστος ενέργειας, τόνισε η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) Λουκία Σαράντη μιλώντας κατά την εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα, στην οποία παρίστατο και ο Υπουργός  Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας,
«Γι' αυτό κρίνεται απαραίτητο και επείγον η κυβέρνηση όχι μόνο να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, που έως σήμερα έχει αποδώσει καρπούς, αλλά και να λάβει κι άλλα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην πρόσφατη παρέμβαση του Συνδέσμου προς τον Πρωθυπουργό» σημείωσε.
Η κ. Σαράντη μετέφερε ακόμα στον υπουργό την έντονη ανησυχία των επιχειρήσεων για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητάς τους και για το λόγο αυτό πρότεινε να υπάρξει άμεσα μείωση των εργοδοτικών εισφορών, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η ανθεκτικότητα της βιομηχανίας θα εξαρτηθεί από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.
Ως έτος μεγάλων προκλήσεων για την οικονομία λόγω της αστάθειας στο διεθνές περιβάλλον, αλλά και χρονιά - ορόσημο για την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα, χαρακτήρισε το 2023, ο Χρήστος Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι θα είναι και χρονιά ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπενθύμισε, ο ρυθμός ανάπτυξης στη χώρα θα είναι φέτος τριπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε ακόμα ότι για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, εξαιτίας της αστάθειας στο διεθνές σκηνικό, η κυβέρνηση έχει θέσει 10 κεντρικές προτεραιότητες με στόχο την περαιτέρω ισχυροποίηση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης