Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα θα πετύχει υψηλότερους και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης

Σταϊκούρας (ΥΠΟΙΚ): Η Ελλάδα θα πετύχει υψηλότερους και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης
«Συνεχίζουμε με σύνεση, αποφασιστιότητα και αυτοπεποίθηση, ώστε η χώρα να πετυχαίνει όλο και υψηλότερους και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, να μειώνουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή» είπε ο υπ. Οικονομικών της Ελλάδας.
«Οι σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν την ισχυρή ανθεκτικοτητα και τις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στο Eurogroup.
«Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης βελτιώθηκε, ενισχύθηκε και είναι σταθερά υψηλότερος από τον ευρωπαίκό μέσο όρο» διαπίστωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, τη στιγμή που ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται και διαμορφώνεται σε σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό από τον ευρωπαϊκό όρο για το 2023.
Όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα οφείλονται στα αποτελεσματικά και γενναία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και να μειώσει το κόστος των επιχειρήσεων, στο ιστορικό υψηλό επενδύσεων και εξαγωγών της περασμένης χρονιάς, αλλά και στην εμπροσθοβαρή και σημαντική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Συνεχίζουμε με σύνεση, αποφασιστιότητα και αυτοπεποίθηση, ώστε η χώρα να πετυχαίνει όλο και υψηλότερους και βιώσιμους ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, να μειώνουμε την ανεργία και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή» κατέληξε ο υπ. Οικονομικών της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης