Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπερταμείο: To 1/3 των ακινήτων της ΕΤΑΔ είναι καταπατημένα - Σε δείγμα 500 ακινήτων το 70% δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας

Υπερταμείο: To 1/3 των ακινήτων της ΕΤΑΔ είναι καταπατημένα - Σε δείγμα 500 ακινήτων το 70% δεν έχει τίτλους ιδιοκτησίας
Η αναζήτηση της κρατικής περιουσίας θα γίνει με «καλούς» ή με «κακούς» τρόπους, όπως είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Σχετικά Άρθρα
Τα ακίνητα της ΕΤΑΔ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα λέει ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης σημειώνοντας ότι θα το λύσουμε με τον «καλό» ή τον «κακό» τρόπο.
Η αναζήτηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ, σημείωσε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση και το γεγονός ότι έχουμε συντάξει λίστα των ακινήτων δεν σημαίνει ότι μας δίνει μία πλήρης εικόνα της κατάστασης.
Θέσαμε σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα με 500 ακίνητα.
Από αυτά τα 350 ακίνητα δεν υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας λέγοντας ότι απουσιάζουν σημαντικά τα χαρτιά, ενώ για τα υπόλοιπα 150 προχώρησαν στην αξιολόγησή τους και εντόπισαν μόλις τα 40 ακίνητα
Ο συνολικός αριθμός των ακινήτων της ΕΤΑΔ φτάνει τα 70.000 ακίνητα εκ των οποίων το 1/3 εκτιμάται ότι είναι καταπατημένα.
Η αναζήτηση της κρατικής περιουσίας θα γίνει με «καλούς» ή με «κακούς» τρόπους, όπως είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη.
Η διοίκηση του Υπερταμείου θέλει να κατηγοριοποιήσει τα ακίνητα σε τουριστικά , βιομηχανικά και οικιστικά για να μπορέσει στη συνέχεια να αναζητήσει εξειδικευμένες εταιρείες για την αξιοποίησή τους. Αναφέρθηκε στον Δήμο Βουλιαγμένης που περιλαμβάνει πολλά ακίνητα της ΕΤΑΔ .
Είπε ότι βρισκόμαστε σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή για την Ακτή Βουλιαγμένης, για την οποία θα γίνει ένας διεθνής διαγωνισμός πιθανότητα μέσα στο έτος.
Αναφερόμενος για τη διαδικασία πώλησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι έχουμε 4 υποψηφιότητες, σημειώνοντας ότι οι οικονομικές προσφορές εκτίμησε ότι θα ζητηθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Οι ενδιαφερόμενοι είναι οι κοινοπραξίες: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.- GMR Airports Limited , ΜΥΤΙΛHΝΑΙΟΣ Α.Ε. CORPORATION AMERICA AIRPORTS S.A, -Egis Airport Operation- AKTOR CONCESSIONS SINGLE MEMBER S.A. Aéroports de la Cote d’Azur και η -FRAPORT AG- DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E.- ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε.
Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να συνεργαστεί με εξειδικευμένες εταιρείες του κλάδου των ακινήτων για την αξιοποίηση της περιουσία του. Ο διευθύνων σύμβουλος κ Γρηγοριάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτιάξει ένα πακέτο ακινήτων σημαντικής αξίας με σκοπό την δημιουργία ΑΕΕΑΠ και στη συνέχεια να περάσει το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης