Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μασούτης: Ενδεχόμενη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, πισωγύρισμα για την επιχειρηματικότητα

Μασούτης: Ενδεχόμενη αύξηση ασφαλιστικών εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες, πισωγύρισμα για την επιχειρηματικότητα
Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις Κατρούγκαλο για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών
Σχετικά Άρθρα
Σκληρή κριτική στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, ασκεί ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Γιάννης Μασούτης.
«Το ενδεχόμενο επιβολής ασφαλιστικών κρατήσεων στο 20% του εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και της σύνδεσης τους, αποτελεί επαναφορά στο πρόσφατο παρελθόν, βαρύτατων υποχρεώσεων για τους ίδιους και την επαγγελματική δραστηριότητά τους» επισημαίνεται σε σχετική ανακίνωση και προστίθεται ότι: «Βασική αρχή των ασφαλιστικών συστημάτων συνιστά η με οποιονδήποτε τρόπο σύνδεση του επιπέδου της τελικής σύνταξης με τις καταβληθείσες εισφορές. Η αρχή αυτή καταφανώς παραβιάζεται όταν οι ασφαλιστικές εισφορές συνδέονται με το εισόδημα ως ποσοστό αυτού, ενώ η τελική σύνταξη που αποδίδεται στο δικαιούχο αποσυνδέεται μερικώς ή πλήρως από τα πραγματοποιθέντα εισοδήματα στον ενεργό βίο του». Η πράξη αυτή, όπως αναφέρει η ΚΕΕΕ, συνιστά, επί της ουσίας, πρόσθετη φορολογία που καλύπτεται με ανάλογο μανδύα.
«Για την Κεντρική Ένωση Επιμελητήριων Ελλάδος είναι προφανές ότι τυχόν επαναφορά τέτοιου τύπου "μεταρρυθμίσεων" του ασφαλιστικού μας συστήματος μόνο καταστροφική μπορεί να είναι για τους ελεύθερους επαγγελματίες και -ταυτόχρονα- θα αποτελέσει ένα πλήγμα στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού της Ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας σοβαρά αντικίνητρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης.
Ο ίδιος συμπλήρωσε τέλος ότι «διερωτάται εύλογα κανείς ποιοι τελικά και αν τελικά θα ωφεληθούν από μια τέτοια ενέργεια, που σίγουρα θα δυσχεράνει τη δραστηριότητα των αυτοαπασχολουμένων και ειδικότερα των μικρών επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης