Τελευταία Νέα
Οικονομία

Market Pass: Πάνε ταμείο 645.000 δικαιούχοι για να εισπράξουν 24 εκατ. ευρώ - Αναλυτικά τα ποσά

Market Pass: Πάνε ταμείο 645.000 δικαιούχοι για να εισπράξουν 24 εκατ. ευρώ  - Αναλυτικά τα ποσά
Οι πληρωμές που θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τρίτη λόγω της τραπεζικής αργίας του Αγίου Πνεύματος αφορούν μόνο τους δικαιούχους της άυλης ψηφιακής κάρτας
Σχετικά Άρθρα
Ποδαρικό με πληρωμές στο Μarket Pass κάνει ο Ιούνιος με το υπουργείο Οικονομικών να ανάβει το «πράσινο φως» για την πίστωση της προτελευταίας δόσης ύψους 24 εκατ. ευρώ σε 645.00 δικαιούχους του προγράμματος.
Οι πληρωμές που θα ολοκληρωθούν την προσεχή Τρίτη λόγω της τραπεζικής αργίας του Αγίου Πνεύματος αφορούν μόνο τους δικαιούχους της άυλης ψηφιακής κάρτας καθώς οι υπόλοιποι που είχαν επιλέξει κατάθεση χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό έχουν λάβει ήδη ολόκληρο το ποσό της επιδότησης.

Την ίδια ώρα την παροχή αναμένεται να λάβουν αναδρομικά χιλιάδες δικαιούχοι στους οποίους είχε αποσταλεί email για να διορθώσουν τα στοιχεία για το ΙΒΑΝ καθώς η αίτηση τους είχε εγκριθεί αλλά δεν ήταν δυνατόν να γίνει η καταβολή των χρημάτων.Πάντως με το κύμα των ανατιμήσεων στα τρόφιμα να μην κοπάζει στο τραπέζι της νέας κυβέρνησης εκ των πραγμάτων θα τεθεί θέμα χρονικής επέκτασης του Μarket Pass προκειμένου να αναπληρωθούν απώλειες στα εισοδήματα των νοικοκυριών και με δεδομένο ότι τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού δείχνουν ότι υπάρχει διαθέσιμος δημοσιονομικός χώρος για τη χρηματοδότηση του μέτρου.

Το ζητούμενο είναι εάν το νέο Market Pass θα δοθεί στο σύνολο των σημερινών δικαιούχων ή θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια και θα χορηγηθεί μόνο στα ευάλωτα νοικοκυριά.Σημειώνεται ότι οι πληρωμές του market pass άρχισαν τον Φεβρουάριο και ολοκληρώνονται τον Ιούλιο. Οι δικαιούχοι, που είχαν επιλέξει κατάθεση στον τραπεζικό τους λογαριασμό, έλαβαν στις αρχές Μαΐου την τελευταία επιδότηση για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Όσοι προτίμησαν την κατάθεση του επιδόματος στην άυλη κάρτα θα εισπράξουν την τελευταία δόση στις 3 Ιουλίου ενώ οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες λήγουν αυτομάτως στις 31/8/2023 και δεν θα είναι δυνατή η πραγματοποίηση συναλλαγών με αυτές μετά την ημερομηνία αυτή.
Δικαιούχοι του Market pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.Η άυλη ψηφιακή κάρτα του Market Pass χρησιμοποιείται σε POS που διαθέτουν τα Super Market, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία και διάφορα καταστήματα τροφίμων.
Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε ποσοστό 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που καθορίζεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού με ανώτατο όριο 1.000 ευρώ αγορών.

Τα ποσά διαμορφώνονται ως εξής:

Ένα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει 22 ευρώ

Ένα ζευγάρι χωρίς τέκνα θα πάρει 32 ευρώ

Μια μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 32 ευρώ

Μια μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα πάρει 42 ευρώ

Ένα ζευγάρι με ένα εξαρτώμενο τέκνο θα λάβει 42 ευρώ

Ένα ζευγάρι με δύο εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 52 ευρώ

Ένα ζευγάρι με τρία εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 62 ευρώ

Ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα τέκνα θα λάβει 72 ευρώ

Μάριος Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης