Τελευταία Νέα
Οικονομία

Ταμείο Ανάκαμψης: Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση έργου ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για 4 νοσοκομεία

Ταμείο Ανάκαμψης: Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση έργου ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για 4 νοσοκομεία
Για τον εκσυγχρονισμό νοσηλευτικών μονάδων των νοσοκομείων Γ.Ν.Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ», Γ.Α.Ν. «ΜΕΤΑΞΑ», Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», Ψ.Ν.Α
Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, η Σύμβαση Έργου μεταξύ της 2ης Δ.Υ.ΠΕ και της Αναδόχου Εταιρείας «ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2020 Α. Τ.Ε.Β.Τ.Ε», για την ανακαίνιση – ανακατασκευή χώρων υγιεινής και τον εκσυγχρονισμό νοσηλευτικών μονάδων των νοσοκομείων Γ.Ν.Π. «ΤΖΑΝΕΙΟ», Γ.Α.Ν. «ΜΕΤΑΞΑ», Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», Ψ.Ν.Α.
Την σύμβαση υπέγραψαν στα γραφεία της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου ο Διοικητής κ. Χρήστος Ροϊλός και ο ανάδοχος, παρουσία της Υπουργού Υγείας κ. Αναστασίας Κοτανίδου.
Πρόκειται για την πρώτη σύμβαση έργου, που υπογράφεται για νοσοκομεία, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συμβατικής δαπάνης 4.275.602,52 € (συμπ. ΦΠΑ).
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους και θα συντελέσει στην αναμόρφωση και ποιοτική βελτίωση τεσσάρων νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας, που θα ανταποκρίνονται στις υφιστάμενες ανάγκες αλλά και στις υγειονομικές προκλήσεις του μέλλοντος.
Σε σχετική ανακοίνωση, η 2η ΥΠΕ εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στον τ. Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη και στην τ. Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Μίνα Γκάγκα, «για την καθοριστική συμβολή τους στην ταχύτατη ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξης των έργων και δημοπράτησής των».
Τέλος, ευχαριστεί το ΤΑΙΠΕΔ και την Ενιαία Τεχνική Υπηρεσία της 2ης ΥΠΕ για το σχεδιασμό του έργου και τη σύνταξη της μελέτης δημοπράτησης καθώς και την υλοποίηση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης