Τελευταία Νέα
Οικονομία

Οι 10 καλύτερες εταιρίες για τους Έλληνες εργαζόμενους - Δείτε ποιες είναι... και ορισμένες εκπλήξεις

Οι 10 καλύτερες εταιρίες για τους Έλληνες εργαζόμενους - Δείτε ποιες είναι... και ορισμένες εκπλήξεις
H εταιρία Παπαστράτος αναδείχθηκε ως ο ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα και ακολουθούν οι εταιρείες ΙΟΝ, και η Aegean Airlines, η οποία κατέγραψε μια σημαντική άνοδο
Ο φαρμακευτικός κλάδος και οι τομείς της ενέργειας και των καυσίμων είναι στην κορυφή της πυραμίδας της αναζήτησης εργασίας για τους Ελληνες που αναζητούν θέση εργασίας, ή αλλαγή εργασίας για τη βελτίωση των αποδοχών τους.
Σύμφωνα με την έρευνα Employer Brand, στην οποία στη χώρα μας, συμμετείχαν 3.547 άτομα, η εταιρία Παπαστράτος αναδείχθηκε ως ο ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα και ακολουθούν οι εταιρείες ΙΟΝ, και η Aegean Airlines, η οποία κατέγραψε μια σημαντική άνοδο.
Τη λίστα με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες συμπληρώνουν η Intralot, η ELPEN, η οποία κέρδισε τέσσερις θέσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος, η εταιρεία Σκλαβενίτης, η LAMPSA Hotels, η Τράπεζα της Ελλάδας και η Βιομηχανία Παπαδοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται και το 2023 στους πρώτους δέκα εργοδότες, καθώς και το Costa Navarino, το οποίο εντάσσεται για πρώτη φορά στη σχετική λίστα.
Ο φαρμακευτικός κλάδος θεωρείται ο πιο ελκυστικός κλάδος, με το 58% των εργαζομένων να δηλώνει την προθυμία του να εργαστεί στις εταιρείες της αγοράς, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο τομέας της ενέργειας και των καυσίμων (55%).
Οι ισχυρότερες εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στους συγκεκριμένους κλάδους είναι οι εταιρείες ELPEN, Vianex και DEMO, ενώ για τον τομέα της ενέργειας και καυσίμων, στην κορυφή βρίσκεται η ΔΕΔΔΗΕ και ακολουθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια και ο ΑΔΜΗΕ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 82% των Ελλήνων εργαζομένων αξιολογεί ως πολύ σημαντικές τις μη οικονομικές παροχές κατά την επιλογή εργοδότη, τη στιγμή που οι οικονομικές απολαβές αποτελούν, φυσιολογικά, ισχυρό κίνητρο για το 87% του ανθρώπινου δυναμικού.
Για τις γυναίκες (86%), η αξία των μη οικονομικών παροχών αναγνωρίζεται ακόμη περισσότερο συγκριτικά με τους άνδρες (76%), ποσοστά που παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα για τους εργαζομένους ηλικίας κάτω των 35 ετών.
Με την εργασιακή σταθερότητα και ασφάλεια να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της αξιολόγησης των τρεχόντων εργοδοτών, το 15% των εργαζόμενων στην Ελλάδα δήλωσε ότι έχει αλλάξει εργοδότη τους τελευταίους έξι μήνες, ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από το 2022 (13%). Αναφορικά με την απόφαση αλλαγής εργοδότη, το 23% των εργαζομένων δήλωσε πρόθυμο να αλλάξει εργασιακό περιβάλλον μέσα στο έτος, αναλογία που διαφοροποιείται στις ηλικίες 18-34 ετών (27%), αποτυπώνοντας τη διαφορετική προσέγγιση στην εργασία των νεότερων γενιών εργαζομένων.
Στον αντίποδα, ο φόβος απώλειας της εργασίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το 16% των εργαζομένων (19% το 2022), με σχετικές γεωγραφικές διαφοροποιήσεις (Μακεδονία και Θράκη - 20%, Αττική - 14%).

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης