Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Κλειδώνει» η τιμή της βενζίνης - Σε ποια επίπεδα θα κυμανθεί το καλοκαίρι

«Κλειδώνει» η τιμή της βενζίνης - Σε ποια επίπεδα θα κυμανθεί το καλοκαίρι
H τιμή της αμόλυβδης σήμερα πανελλαδικά κυμαίνεται στα 1,89 ευρώ το λίτρο
Ένα από τα βασικά κριτήρια των πολιτών για τις μετακινήσεις τους εκτός του τόπου διαμονής τους αποτελεί η τιμή της βενζίνης τη στιγμή που η ακρίβεια στα τρόφιμα συνεχίζει να διογκώνεται.
Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (13/6) στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας, Μιχάλης Κιούσης, έδωσε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της τιμής της βενζίνης την περίοδο του καλοκαιριού.
Όπως είπε, η τιμή της αμόλυβδης σήμερα πανελλαδικά κυμαίνεται στα 1,89 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης βρίσκεται στα 1,55 ευρώ το λίτρο.
«Οι αγορές αντέδρασαν σωστά γιατί -μην ξεχνάτε- ότι προ δύο εβδομάδων ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή με σκοπό να ανέβουν οι διεθνείς τιμές», είπε και στη συνέχεια υπενθυμίζεται ότι πέρσι το καλοκαίρι εν μέσω ενεργειακής κρίσης η τιμή της αμόλυβδης είχε φτάσει στα 2,45 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τάσεις φέτος είναι πτωτικές και από πλευράς καυσίμων «θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι». «Ακριβείς προβλέψεις δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά φαίνεται ακόμα κι αν οι τάσεις δεν είναι πτωτικές, θα είναι σταθεροποιητικές», εκτίμησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης