Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πελαγίδης (ΥΠΟΙΚ): Εμπιστοσύνη του Eurogroup στην ελληνική οικονομία, που είναι ανθεκτική – Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε

Πελαγίδης (ΥΠΟΙΚ):  Εμπιστοσύνη του Eurogroup στην ελληνική οικονομία, που είναι ανθεκτική – Δεν πρέπει όμως να επαναπαυόμαστε
Η δεύτερη έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία είναι θετική, δήλωσε ο κ. Πελαγίδης
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Πελαγίδης μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Πέμπτη (15/6/2023).
Η δεύτερη έκθεση μεταπρογραμματικής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία είναι θετική, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
«Διαπίστωσα ένα πολύ καλό κλίμα για τη χώρα, για την ελληνική οικονομία.
Το κλίμα αυτό είναι επιτακτικό να το κάνει κτήμα του ο ελληνικός λαός, γιατί αυτός το κατάφερε αυτό με τις προσπάθειες και τις θυσίες του. Να περιβάλει με εκτίμηση και εμπιστοσύνη την επιτυχία αυτή και να την πάει λίγο παραπέρα, λίγο μακρύτερα, λίγο ψηλότερα.
Την ώρα που άλλες χώρες-μέλη αντιμετωπίζουν ύφεση και δυσκολίες, η ελληνική οικονομία παρουσιάζεται ανθεκτική. Δεν πρέπει, όμως, να επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση. Θέλω να το τονίσω αυτό», σημείωσε ο κ. Πελαγίδης.
«Τώρα είναι η στιγμή να πάμε ακόμη παραπέρα με οικονομικές αλλαγές που πρέπει περαιτέρω να εξηγηθούν στον ελληνικό λαό ώστε να τις υποστηρίξει ευρύτατα, να τις κάνει κτήμα του.
Να βελτιώσουμε τη λειτουργία των αγορών για να παράξουν περισσότερο εισόδημα και απασχόληση, να βελτιώσουμε την ποιότητα και την παροχή των δημοσίων αγαθών.
Η καλή αυτή στιγμή δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης