Τελευταία Νέα
Οικονομία

Έξτρα πιστώσεις 700 εκατ. ευρώ για market pass, youth pass και αυτοδιοικητικές εκλογές

Έξτρα πιστώσεις 700 εκατ. ευρώ για market pass, youth pass και αυτοδιοικητικές εκλογές
Έξτρα πιστώσεις για την κάλυψη των αναγκών
Σχετικά Άρθρα
Έξτρα πιστώσεις 700 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών για το market pass, το youth pass και των αυτοδιοικητικών εκλογών προβλέπει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός που ενσωματώθηκε με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που δόθηκε πριν από λίγο για δημόσια διαβούλευση.
Ειδικότερα:

1. Οι πιστώσεις του Υπουργείου Οικονομικών αυξάνονται κατά 600 εκατ. ευρώ.

2. Οι πιστώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών αυξάνονται κατά 100 εκατ. ευρώ ως εξής:

- Κατά 10 εκατ. ευρώ από τον αναλυτικό λογαριασμό εξόδου «Πιστώσεις για δαπάνες εκλογών πλην οδοιπορικών και εκλογικής αποζημίωσης», και

- Κατά 90 εκατ. ευρώ υπό τον Αναλυτικό Λογαριασμό Εξόδου «Πιστώσεις για οδοιπορικά και αποζημίωση για τη διενέργεια εκλογών».

Χατζηδάκης: Καμία υπέρβαση των πρωτογενών πλεονασμάτων

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 700 εκατ. ευρώ «θα πάει σε παροχές που σήμερα ανακοινώσαμε» δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατηδάκης σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.
«Το μεγαλύτερο κομμάτι (του προϋπολογισμού) θα πάει για να καλυφθούν οι ανάγκες από τις πρόσθετες παροχές που ανακοινώσαμε με το νομοσχέδιο», διευκρίνισε αναφερόμενος στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου.
Πιό συγκεκριμένα, ο νέος Υπουργός προανήγγειλε ότι «από τα μέτρα, περίπου 200 εκατομμύρια θα πάνε σε πρόσθετα αιτήματα που προέκυψαν από νοσοκομεία και συγκοινωνιακούς φορείς και 100 εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για τις εκλογές. Είχαμε δύο γύρους, επομένως ξοδεύτηκαν εκεί 150 εκατομμύρια και τώρα πρέπει να διατεθούν επιπλέον 100 εκατομύρια ευρώ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές».
Αναφορικά με σχετικές εκπλήξεις που μπορεί να προκύψουν από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ο κ. Χατζηδάκης είπε: «Μας επιτρέπουν, με βάση τα έως τώρα δεδομένα, να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς να υπερβούμε τους στόχους που έχουν τεθεί για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο προϋπολογισμός έιναι ζωντανός οργανισμός (…) Δεν θέλω να αποκλείσω κάτι αλλά ούτε και να προδικάσω κάτι».
«Αυτό που θέλω να ξέρουν οι Έλληνες πολίτες είναι ότι θα δίνουμε αυτά που έχουμε, κι όχι αυτά που δεν έχουμε. (…) Αυτά που ανακοινώσαμε σήμερα ήταν προεκλογικές δεσμέυσεις, οι οποίες αμφισβητήθηκαν. Το είπαμε και το κάναμε. (…) Η κυβέρνηση δεν είναι Άη Βασίλης, είναι σοβαρή και κοιτάζει να κρατήσει το τιμόνι σε σταθερή πορεία» συμπλήρωσε, προεξοφλώντας πολιτικές τήρησης των δημοσιονομικών κανόνων.
Σχετικά με τους servicers, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε: «Θα κάνουμε μια οριζόντια συζήτηση. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κανόνες που θα θέτουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις πληροφόρησης των δανειοληπτών και συγκεκριμένους κανόνες διαφάνειας. Θεσπίζονται και ποινές στην περίπτωση που δεν τηρούνται τα παραπάνω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης