Τελευταία Νέα
Οικονομία

Διπλό Youth Pass για τους 18αρηδες - Πώς και πότε θα καταβληθεί το επίδομα

Διπλό Youth Pass για τους 18αρηδες - Πώς και πότε θα καταβληθεί το επίδομα
Το συγκεκριμένο μέτρο που θεσπίζεται από τον Σεπτέμβριο αφορά 200.000 νέους
Δύο φορές θα πάρουν το 150άρι του Youth Pass χιλιάδες νέοι ηλικίας 18 ετών που τα έκλεισαν φέτος και έχουν δικαίωμα να περάσουν και του χρόνου από το ταμείο καθώς δικαιούχοι του επιδόματος είναι και οι 19ηρηδες.
Την καταβολή του Youth Pass για δύο συνεχόμενα έτη προβλέπει διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο μέτρο που θεσπίζεται από τον Σεπτέμβριο και αφορά 200.000 νέους.
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης (στον ΣΚΑΙ) η καταβολή του επιδόματος στους νέους θα γίνεται εφεξής για 2 συνεχόμενα έτη, με την «φόρτιση» της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας με 150 ευρώ κάθε φορά.
Πρακτικά, το επίδομα συνολικά θα είναι 300 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Χάρη Θεοχάρη, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην χρειαστεί οι νέοι να υποβάλουν αίτηση χορήγησης του youth pass, δεδομένου ότι τα στοιχεία τους βρίσκονται ήδη στη διάθεση του κράτους αν και ο νόμος ορίζει την υποβολή σχετικής αίτησης στο gov.gr .
Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα των δικαιούχων θα παραμένει ενεργοποιημένη για δύο έτη από τον επόμενο μήνα της έκδοσής της, μετά την πάροδο των οποίων το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει.
Εναπομείναν υπόλοιπο του χρηματικού ποσού της οικονομικής ενίσχυσης επιστρέφεται στο Ελληνικό Δημόσιο και αποκλείεται η περαιτέρω αναζήτησή του από τον δικαιούχο.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το χρηματικό ποσό δύναται να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.
Δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, ή η ανάληψή του.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης