Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει έλεος σε όσους αισχροκερδούν – Πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή στο τέλος της 4ετίας

Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει έλεος σε όσους αισχροκερδούν – Πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ από φοροδιαφυγή στο τέλος της 4ετίας
"Φεύγει η κυβέρνηση από τη λογική των εκτάκτων επιδομάτων και πηγαίνει σε πιο μόνιμου χαρακτήρα μέτρα" ανέφερε ο K. Χατζηδάκης
Για πρόσθετα έσοδα 2 δισ. ευρώ στο τέλος της 4ετιας από την πάταξη φοροδιαφυγής στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε εν θα υπάρξει έλεος σε όσους αισχροκερδούν.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ έθεσε τέλος στα σενάρια περί αύξησης των φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες, λέγοντας ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης των φορολογικών συντελεστών, αλλά θέμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.
Εξήγησε ότι το σύστημα που θα υιοθετηθεί θα οδηγήσει αυτούς που φοροδιαφεύγουν να πληρώνουν περισσότερο.
Όπως είπε ο υπουργός, «έχουν γίνει ήδη βήματα την περασμένη 4ετια. Το "κενό ΦΠΑ" όπως λέγεται, δηλαδή τι χάνουμε από το ΦΠΑ, από το 23% περιορίστηκε στο 15%, και στόχος μέχρι το 2026 είναι να φτάσει στο 9% , όσο και ο ευρωπαϊκός μ.ο, βασικά με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές».
Υπενθύμισε τις 10 πρωτοβουλίες που θα νομοθετηθούν μέσα στο μήνα, σημειώνοντας πως «θα φέρουμε το ν/σ στο υπουργικό συμβούλιο για να προχωρήσουμε. Υπολογίζουμε ότι από το ΦΠΑ –σταδιακά- θα εισπράττουμε κάθε χρόνο, μέχρι το τέλος της τετραετίας, 2 δισ. περισσότερα από τον ΦΠΑ».
«Ορισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίας φοροδιαφεύγουν δεν μου αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις. Στοχεύουμε σε όσους φοροδιαφεύγουν», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Κανένα έλεος στην αισχροκέρδεια

«Φέτος θα κλείσουμε με 4% πληθωρισμό, η Ελλάδα έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθούν οι παρεμβάσεις και οι βαριές "καμπάνες" του υπουργείου Ανάπτυξης σε διάφορες εμπορικές αλυσίδες για αισχροκέρδεια. Αλίμονο, δεν θα υπάρξει έλεος σε αυτό. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν πρόκειται να παίξουμε. Ξέρουμε ποσό ενδιαφέρει τον κόσμο», τόνισε ο κ. Χαζτηδάκης.
Ταυτόχρονα, με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις από το 18οι στον κατώτατο μισθό μέχρι πέρυσι, λαμβάνοντας υπόψη την αγοραστική δύναμη τώρα είμαστε 13οι» συμπλήρωσε ο υπουργός.

Φεύγει η κυβέρνηση από τη λογική των εκτάκτων επιδομάτων - Μόνιμα μέτρα

«Από το 2024 και μετά δίνουμε 2,1 δισ. ευρώ σε μόνιμες αυξήσεις που είναι τριπλάσια από το market pass. Φεύγει η κυβέρνηση από τη λογική των εκτάκτων επιδομάτων και πηγαίνει σε πιο μόνιμου χαρακτήρα μέτρα» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.
Όπως είπε, «αυξάνουμε τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια κατά 1.476 ευρώ το χρόνο μεσοσταθμικά. Αυξάνουμε ξανά τις συντάξεις, αυξάνουμε κατά 8% το επίδομα αλληλεγγύης, έχουμε το αφορολόγητο 1.000 ευρώ παραπάνω για τις οικογένειες με παιδιά. Για τον ιδιωτικό τομέα έχουμε τις 3ετιες που επανέρχονται, και σημαίνουν αύξηση εισοδήματος για ορισμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους και νέα αύξηση κατωτάτου μισθού από την άνοιξη. Συνεχίζεται το επίδομα θέρμανσης και αυξάνεται για τις οικογένειες με παιδιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης