Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στην Αθήνα η συνεδρίαση της ΕΚΤ (25-26/10) - Οικοδεσπότης ο Γιάννης Στουρνάρας

Στην Αθήνα η συνεδρίαση της ΕΚΤ (25-26/10) - Οικοδεσπότης ο Γιάννης Στουρνάρας
Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ευρωζώνης και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος
Στην Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο (25-26/10/2023) η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με οικοδεσπότη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και θα λάβουν τις αποφάσεις τους για τη νομισματική πολιτική. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Christine Lagarde, επικουρούμενη από τον αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, Luis de Guindos, και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, θα εξηγήσει τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει δια ζώσης στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ή εξ' αποστάσεως, ενώ μία φορά τον χρόνο η συνεδρίαση φιλοξενείται από μία εθνική κεντρική τράπεζα. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το 2005 και το 2008.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης