Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βελτίωση στα ομόλογα - Στο 3,62% το 10ετές ελληνικό - Το spread με την Ιταλία στις -57 μ.β.

Βελτίωση στα ομόλογα - Στο 3,62% το 10ετές ελληνικό - Το spread με την Ιταλία στις -57 μ.β.
Βελτίωση καταγράφεται στα αμερικανικά ομόλογα, με το 10ετές στο 4,30% και το 2ετές στο 4,70%, με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει
Βελτίωση καταγράφεται στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις πληροφορίες σχετικά με τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για τα επιτόκια, αναμένοντας τα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε Ευρώπη και ΗΠΑ.
Η επενδυτική κοινότητα εκτιμά ότι οι κεντρικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των επιτοκίων και θα αρχίσουν να μειώνουν το επόμενο έτος. Ωστόσο, οι κεντρικές τράπεζες έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο καθώς προσπαθούν από τη μια να αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό με την επιθετική νομισματική πολιτική και από την άλλη οι μαζικές αυξήσεις επιτοκίων έχουν ως αποτέλεσμα την εκτίναξη του παγκόσμιου κόστους δανεισμού με άμεσο τον κίνδυνο να πυροδοτήσουν ακραία ύφεση.
Σε αυτό το κλίμα, το ελληνικό 10ετές ομόλογο βρίσκεται στο 3,62% και το 10ετές ιταλικό 4,19% με το μεταξύ τους spread στις -57 μονάδες βάσης.
Βελτίωση καταγράφεται στα αμερικανικά ομόλογα, με το 10ετές στο 4,30% και το 2ετές στο 4,70%, με την αντιστροφή της καμπύλης απόδοσης να παραμένει. Τα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας τείνουν να έχουν υψηλότερες αποδόσεις για να αντισταθμίσουν τους υψηλότερους κινδύνους που συνεπάγεται η αγορά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης