Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αδ. Γεωργιάδης για την πλατφόρμα «Rebrain Greece»: Μεγάλες επιχειρήσεις έχουν προσφέρει ήδη 110 θέσεις υψηλής εξειδίκευσης

Αδ. Γεωργιάδης για την πλατφόρμα «Rebrain Greece»: Μεγάλες επιχειρήσεις έχουν προσφέρει ήδη 110 θέσεις υψηλής εξειδίκευσης
Σχεδιάζονται ημέρες καριέρας Road show στο εξωτερικό προκειμένου τα στελέχη που έχουν φύγει να έλθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις
Το ενδιαφέρον των Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού κερδίζει ταχύτατα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης “Rebrain Greece” .
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζοντας την ηλεκτρονική πλατφόρμα σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, μέσα σε 2 μήνες λειτουργίας της πλατφόρμας του “Rebrain Greece” στα πλαίσια του ΕΡΓΑΝΗ 2 μεγάλες επιχειρήσεις έχουν προσφέρει ήδη 110 θέσεις υψηλής εξειδίκευσης και για την κάλυψη τους έχουν υποβληθεί 200 αιτήσεις. Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία των συνεντεύξεων.
Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την αναβάθμιση της πλατφόρμας με στοιχεία που θα αφορούν τα ταλέντα που αναζητούν οι επιχειρήσεις , τους μισθούς , τις συνθήκες εργασίας.
Επίσης τόνισε ότι τα όποια ειδικά κίνητρα για την επιστροφή στην Ελλάδα θα πρέπει να δίνονται με φειδώ ,προσθέτοντας πως βασική πολιτική του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός οικονομικού και εργασιακού Περιβάλλοντος με μέτρα γενικού χαρακτήρα που θα κάνει τη χώρα ανταγωνιστική στη προσέλκυση εξειδικευμένου και υψηλού επιπέδου στελεχών.
Η συνεχής προσέλκυση επενδύσεων οδηγεί σε καλοπληρωμένες θέσεις με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης .
Αναφέρθηκε σε επενδύσεις όπως των Pfizer, Sisco, Delloite που έχουν προσελκύσει πολλούς Έλληνες από το εξωτερικό και έχουν δημιουργήσει χιλιάδες ποιοτικές θέσεις εργασίας.
Εξέφρασε ομως την εκτίμηση ότι χρειάζεται ενημέρωση για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό μαζί με τη ΔΥΠΑ σχεδιάζονται ημέρες καριέρας Road show στο εξωτερικό προκειμένου τα στελέχη που έχουν φύγει να έλθουν σε επαφή με τις επιχειρήσεις επιταχυνοντας έτσι τις διαδικασίες διασύνδεσης ταλέντων με θέσεις υψηλής εξειδίκευσης.
Μάλιστα ανέφερε ότι με τα κονδύλια της ΔΥΠΑ η δυναμική της επανεκπαιδευσης οδηγεί στη δημιουργία του εξειδικευμενου εργατικού δυναμικού της επόμενης 15ετιας.
Η εξειδίκευση σήμερα όμως είναι η μεγάλη πρόκληση αφού η ελλείψεις είναι τεράστιες.
Στον τραπεζικό κλαδο υπάρχει έλλειψη σε τομείς εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών, digital, real estate κ.α.
Στην τεχνολογία σε γλώσσα προγραμματισμού, εξοπλισμού, δικτυου ,ασφάλεια κ.α
Πολύ μεγάλο το πρόβλημα στον κατασκευαστικό κλάδο όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι έφυγαν την προηγούμενη δεκαετία.
Σήμερα υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε μηχανικούς καθώς και τη ψυχή των έργων όπως χειριστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί.
Στην πλατφόρμα έχουν καταχωρηθεί 268 επαγγέλματα και οικογένειες δεξιοτήτων και σύντομα η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και στα αγγλικά.
Η πλατφόρμα απευθύνεται και στο εγχώριο εργατικό δυναμικό.
Με το “Rebrain Greece” προχωράμε στη διαρκή αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας επεσήμανε ο Υφυπουργός Εργασίας Βασίλειος Σπανάκης ο οποίος κάλεσε τους φορείς και τις επιχειρήσεις να συμβάλλουν στον επαναπατρισμο των στελεχών που εργάζονται στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης