Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θριαμβολογίες Χατζηδάκη για την αδιάφορη αναβάθμιση από Fitch: Μεγάλη εθνική επιτυχία, που οδηγεί την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά

Θριαμβολογίες Χατζηδάκη για την αδιάφορη αναβάθμιση από Fitch: Μεγάλη εθνική επιτυχία, που οδηγεί την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά
Η σημερινή αναβάθμιση είναι ένα σημαντικό σκαλοπάτι που οδηγεί τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη εθνική επιτυχία βάφτισε ο υπουργός Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη την αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch.
Η σημερινή αναβάθμιση είναι ένα σημαντικό σκαλοπάτι που οδηγεί τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, με τη συνέχιση του συνδυασμού δημοσιονομικής σοβαρότητας με την κοινωνική ευαισθησία, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος στη δήλωσή του εστιάζει στις επισημάνεις του οίκου για ισχυρή ανάπτυξη, πρόοδο στον τραπεζικό τομέα και πολιτική σταθερότητα τα επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

«Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch επισημοποιεί την ανάδειξη της Ελλάδας στην επενδυτική κατηγορία από την πλευρά της πιστοληπτικής αξιολόγησης. Είναι μια μεγάλη εθνική επιτυχία!
Η Fitch είναι ο τρίτος – από τους τέσσερις αναγνωρισμένους από την ΕΚΤ- οίκος αξιολόγησης που απονέμει τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας το καθεστώς της επενδυτικής βαθμίδας. Γεγονός που πιστοποιεί την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και τις ακόμη πιο θετικές προοπτικές που διανοίγονται με την εφαρμογή της πολιτικής μας. Δημιουργεί παράλληλα τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενίσχυση της εισροής επενδύσεων, καλύτερες συνθήκες χρηματοδότησης της οικονομίας, ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης.
Υπογραμμίζω τις επισημάνσεις του oίκου για το ρεκόρ της μείωσης του χρέους κατά 65 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ , από το 205 % κατά την περίοδο της πανδημίας στο 160,8 % εφέτος και 141,2 % του ΑΕΠ το 2027. Επίσης, τις επισημάνσεις για την πολιτική δημοσιονομικής υπευθυνότητας η οποία εκτός των άλλων εξασφαλίζει τους αναγκαίους πόρους για μόνιμα και έκτακτα μέτρα κοινωνικής πολιτικής.
Τις προβλέψεις για ισχυρή ανάπτυξη και πολιτική σταθερότητα τα επόμενα χρόνια.
Την πρόοδο στον τραπεζικό τομέα.
Η σημερινή αναβάθμιση είναι ένα σημαντικό σκαλοπάτι που οδηγεί τη χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, με τη συνέχιση του συνδυασμού δημοσιονομικής σοβαρότητας με την κοινωνική ευαισθησία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης