Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης: Προϋπολογισμός αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και ανάπτυξης - Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρέπει να δοθεί δίμηνη παράταση φέτος

Θεοχάρης: Προϋπολογισμός αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και ανάπτυξης - Για τα τέλη κυκλοφορίας δεν πρέπει να δοθεί δίμηνη παράταση φέτος
Η κυβέρνηση, πέραν των κοινωνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στοχεύει στην ενίσχυση των εισοδημάτων με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, ανέφερε ο Χ. Θεοχάρης
Σχετικά Άρθρα
Για «προϋπολογισμό αξιοπιστίας, δικαιοσύνης και ανάπτυξης» έκανε λόγο εκ νέου ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, με αφορμή τη σημερινή ολοκλήρωση της συζήτησή του στη Βουλή και την ψήφισή του.
Ο κ. Θεοχάρης μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τον κρατικό προϋπολογισμό του 20-24, εξήγησε πως είναι «αξιοπιστίας γιατί θα τηρηθεί στο ακέραιο, ανάπτυξης γιατί ο ρυθμός ανάπτυξης που προβλέπεται είναι περίπου διπλάσιος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και δικαιοσύνης γιατί περιλαμβάνει αυξημένες κοινωνικές δαπάνες».
Περαιτέρω, σχολιάζοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο υποστήριξε ότι είναι ένα νομοσχέδιο φορολογικής δικαιοσύνης και αποδεικνύει τη βούληση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της φοροδιαφυγής, συμπληρώνοντας ότι δεν αφορά μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων.

Για τέλη κυκλοφορίας

Κληθείς να απαντήσει εάν θα δοθεί παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την άποψή του πως η περσινή παράταση των 2 μηνών δεν πρέπει να δοθεί φέτος, καθώς και οι συνθήκες είναι διαφορετικές.
Υπενθυμίζεται ότι ηπροθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Περί ακρίβειας

Κάνοντας αναφορά στο θέμα της ακρίβειας, ο υφυπουργός σημείωσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόβλημα, «για το οποίο όμως θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι παγκόσμιο φαινόμενο και στην Ελλάδα η ακρίβεια είναι πολύ χαμηλότερη του μέσου ευρωπαϊκού όρου».
Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, πέραν των κοινωνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, στοχεύει στην ενίσχυση των εισοδημάτων με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα.
«Από το νέο έτος προχωράμε στο ξεπάγωμα των τριετιών για περίπου 600.000 εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό. Επίσης αυξάνεται το αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά. Μετά από πολλά χρόνια θα δουν αυξήσεις και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αρχικά θα λάβουν μια οριζόντια αύξηση 70 ευρώ, ενώ θα αυξηθούν κατά 30% τα επιδόματα ευθύνης, αλλά αυξήσεις θα δοθούν και στο επίδομα παιδιών», ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης