Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, πρεμιέρα των POS

Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Κανονικά λειτουργούν οι λαϊκές αγορές, πρεμιέρα των POS
Πληρωμές και με κάρτες από σήμερα στις λαϊκές αγορές
Σχετικά Άρθρα
Κλειστά παραμένουν σήμερα, Τρίτη 2/12, τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία από αύριο επιστρέφουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους.
Κανονικά λειτουργούν σήμερα οι λαϊκές αγορές, όπου κάνει πρεμιέρα η εφαρμογή της χρήσης μηχανημάτων Pos, για την αποδοχή πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
Σημειώνεται ότι οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια και στα Κυριακάτικά παζάρια, από σήμερα και εφεξής υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία I.R.I.S. online payments.
Σε ό,τι αφορά στις κυρώσεις σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, η σχετική υπουργική απόφαση ορίζει ότι για το χρονικό διάστημα από 1/2/2024 έως και 1/3/2024 αναστέλλεται κατ' εξαίρεσιν η επιβολή προστίμου στους νέους υπόχρεους, εφόσον αποδεδειγμένα έχουν προμηθευτεί τερματικά αποδοχής καρτών έως και 31/1/2024 και τελούν εν αναμονή για την εγκατάστασή του.

Χειμερινές εκπτώσεις από 8 Ιανουαρίου

Ξεκινούν τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2024, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Σημειώνεται ότι οι χειμερινές εκπτώσεις, βάσει του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα κάθε Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στα τέλη του Φεβρουαρίου, ενώ τα καταστήματα προβλέπεται να λειτουργήσουν και την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων, δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης