Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σκρέκας: Ακριβότερο έως 213% το βρεφικό γάλα, εντατικότεροι έλεγχοι –«Κλείδωσαν» σε 1.300 προϊόντα οι τιμές για 6 μήνες

Σκρέκας: Ακριβότερο έως 213% το βρεφικό γάλα, εντατικότεροι έλεγχοι –«Κλείδωσαν» σε 1.300 προϊόντα οι τιμές για 6 μήνες
«Ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τις τιμές των προϊόντων να σταθεροποιούνται και αν είναι δυνατόν να αρχίσουν και να μειώνονται κιόλας», τόνισε ο Κ. Σκρέκας
Σχετικά Άρθρα
Από 30 % ως 213% ακριβότερη στην ελληνική αγορά είναι η τιμή του βρεφικού γάλακτος, επιβεβαίωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, εξηγώντας ότι στόχος είναι η προσέγγιση στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ ήδη είναι ορατή η μείωση σε κάποιες μάρκες.
Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για εντατικούς ελέγχους στην αγορά για την τιμή στο βρεφικό γάλα, μίλησε για πολυπαραγοντικές αιτίες που οδηγούν στην ακρίβεια, όπως οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες από τους πολέμους και τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης και οι τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές παραγωγές, ενώ ξεκαθάρισε πως «ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δούμε τις τιμές των προϊόντων να σταθεροποιούνται και αν είναι δυνατόν να αρχίσουν και να μειώνονται κιόλας».
Σημείωσε πως η προσπάθεια κατά της ακρίβειας συνεχίζεται μέχρι την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, ενώ εντείνονται οι έλεγχοι και τα μέτρα τόνωσης ανταγωνισμού, εξηγώντας πως «μπορεί να μην φαίνεται στην τσέπη ακόμα, αλλά η δέσμη μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση φέρνει σταδιακά αποτελέσματα».
Μάλιστα, ο υπουργός ανέφερε ότι η σταθεροποίηση τιμών, μειωμένων κατά 5%, έχει «κλειδώσει» σε 1.300 προϊόντα και θα ισχύει για 6 μήνες.
Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, η ανασκόπηση τιμών σε σχέση με άλλες χώρες, ενδεικτικά έδειξε ότι ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται στο 25% στην Ελλάδα, σε επίπεδο διετίας στη Βουλγαρία είναι στο 35%, στη Ρουμανία στο 29% και στην Ισπανία στο 27%.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός τόνισε πως «πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα ακόμα και φυσικά θα πρέπει για πολλά χρόνια ακόμη να έχουμε ισχυρότερη ανάπτυξη από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αν θέλουμε να προσεγγίσουμε το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο διαβίωσης ζωής για τα ελληνικά νοικοκυριά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης