Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πριεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων - Επίσκεψη Σκρέκα και Καφούνη στην αγορά της Αθήνας, τι δήλωσαν

Πριεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων - Επίσκεψη Σκρέκα και Καφούνη στην αγορά της Αθήνας, τι δήλωσαν
Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις
Σχετικά Άρθρα
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διορθώνουμε τις στρεβλές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη.
Ο κ. Σκρέκας συνομίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και καταναλωτές, θέλοντας να ενημερωθεί τόσο για το πώς κύλησε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, αλλά και για το ξεκίνημα της τρέχουσας εκπτωτικής περιόδου, η οποία θα διαρκέσει ως το τέλος Φεβρουαρίου. Σημειώνεται ότι προαιρετικά θα μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου 2024, με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας, 11:00 – 18:00.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στον αυξημένο τζίρο που κατέγραψε η αγορά τις γιορτές, ενώ τόνισε πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα συνεχίσουν τους αυστηρούς ελέγχους και όσοι παραβιάζουν το νόμο για αθέμιτη κερδοφορία και παραπλανητικές εκπτώσεις, θα πληρώνουν πρόστιμο.
Πάντως, όπως τόνισε, τα περισσότερα καταστήματα δείχνουν να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία και αυτό είναι προς όφελος των καταναλωτών.
εσα.JPG
«Οι εκπτώσεις βοηθούν τους καταναλωτές να προμηθευτούν τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Η κίνηση είναι αυξημένη σε όλες τις αγορές, ενώ και η προηγούμενη περίοδος των γιορτών πήγε πολύ καλά σε ό,τι αφορά τα εμπορικά καταστήματα. Είχαμε μια αυξημένη κίνηση και έναν αυξημένο τζίρο σε όγκους και σε αξία, που σημαίνει ότι οι καταναλωτές αξιοποιούν τις περιόδους των εκπτώσεων»,  δήλωσε ο κ. Σκρέκας.
Ακόμη, για τους ελέγχους ο υπουργός τόνισε πως «η ΔΙΜΕΑ συνεχίζει τους ελέγχους στην αγορά για τις παραπλανητικές εκπτώσεις. Βεβαίως, η αγορά δείχνει να έχει συμμορφωθεί και προσαρμοστεί στο ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά όποιος δεν τηρεί τον νόμο, θα του επιβληθεί πρόστιμο».
«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ετοιμάζουμε μεταρρύθμιση, ώστε να δούμε τις τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά να αποκλιμακώνονται. Θα εφαρμόσουμε μια δέσμη μέτρων όπου θα κάνει απαγορευτικό για κάποιον να προχωρήσει σε αδικαιολόγητες ανατιμήσεις. Θα σας ανακοινώσουμε αυτά τα μέτρα το επόμενο διάστημα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διορθώνουμε τις στρεβλές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, ακόμα και αν χρειαστεί να συγκρουστούμε», κατέληξε ο κ. Σκρέκας.
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΣΑ, Στ. Καφούνης, δήλωσε πως «είμαι ευτυχής που μαζί με τον κ. Υπουργό βγήκαμε στα καταστήματα του κέντρου και διαπιστώσαμε την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την επάρκεια των προϊόντων. Είδαμε τις εμπορικές επιχειρήσεις να έχουν γεμάτα ράφια και εξαιρετικές τιμές και επιβεβαιώσαμε ιδίοις όμμασι τον επαγγελματισμό και τη συνέπεια τόσο των επιχειρηματιών, όσο και των υπαλλήλων. Ευελπιστούμε ότι τα αποτελέσματα των χειμερινών εκπτώσεων, τα οποία θα αποτυπωθούν όπως πάντα στην μεγάλη έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου, θα είναι ανάλογα των προσδοκιών του εμπορικού κόσμου, συνεχίζοντας την ανοδική τάση που επέδειξαν κατά την εορταστική περίοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης