Τελευταία Νέα
Οικονομία

Kατατίθενται σήμερα (18/1) στη Βουλή προς ψήφιση τα μέτρα Σκρέκα κατά της ακρίβειας

Kατατίθενται σήμερα (18/1) στη  Βουλή προς ψήφιση τα μέτρα Σκρέκα κατά της ακρίβειας
Ο υπουργός  Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εκτιμά ότι τα αποτελέσματα των μέτρων θα είναι ορατά από  τις αρχές Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα
Σήμερα εκτός απροόπτου οι  εξαγγελίες του υπουργείου Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για τα  4 νέα μέτρα κατά της ακρίβειας θα κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων για να εισαχθούν στη συνέχεια  στις αρμόδιες επιτροπές και μετά προς ψήφιση.
Ο χρόνος των επτά ημερών όπως λένε πήγες του υπουργείου ήταν αναγκαίες για να μεταφερθούν τα τέσσερα μέτρα με τη μορφή νομοθετικού περιεχομένου .
Τα μέτρα  για την εφαρμογή τους απαιτούν νομική «μαεστρία» διότι η αγορά είναι σε ελεύθερο καθεστώς και οι κυβερνητικές παρεμβάσεις μπορεί να έρθουν αντιμέτωπες με το δίκαιο του Ανταγωνισμού σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες και τα 4 μέτρα θα νομοθετηθούν 
Τα πιο «καυτά» μέτρα είναι το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους έως το 7% στο βρεφικό γάλα και ο περιορισμός των προσφορών στο 30% στην προοπτική μείωσης της αρχικής τιμής  των προϊόντων για να ακολουθήσουν οι προσφορές από πιο χαμηλή βάση.
Ο υπουργός  Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας εκτιμά ότι τα αποτελέσματα  θα είναι ορατά από  τις αρχές Μαρτίου.
Το βασικό όπλο  είναι ότι οι εταιρείες που  θα ανατιμήσουν  τα προϊόντα δεν θα είναι σε θέση να κάνουν  προσφορές για τρείς  μήνες  στην κατηγορία των απορρυπαντικών.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr       
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης