Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΙΣ: Στο εξωτερικό βρίσκονται 18.000 Έλληνες γιατροί

ΠΙΣ: Στο εξωτερικό βρίσκονται 18.000 Έλληνες γιατροί
Τεράστιος ο χαμένος πλούτος
Σχετικά Άρθρα
Στην επίσημη παρουσίαση του προγράμματος HEALTH-IQ που συνδιοργάνωσε το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα και το υπουργείο Υγείας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συμμετείχε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ συμμετείχε στο κεντρικό πάνελ με σημαντικούς εκπροσώπους φορέων και της πολιτικής ηγεσίας, και μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Μας απασχολούν ως ιατρική κοινότητα και ΠΙΣ τα παρακάτω: Συνολική κάλυψη υγείας. Ενίσχυση του ΕΣΥ. Τα μεγάλα ηθικά διλήμματα της κατανομής των πόρων. Η αντιμετώπιση κρίσεων που στην Ελλάδα χρειάζεται σχεδιασμό πριν συμβούν οι όποιες κρίσεις.
Η αξιοποίηση του ιατρικού δυναμικού: έχουμε 55.000 ιατρούς εντός συνόρων και 18.000 εκτός, που είναι τεράστιος πλούτος τον οποίο δεν έχουν άλλες χώρες, κι ως εκ τούτου δεν χρειάζεται και δεν μπορούμε να αντιγράψουμε συστήματα άλλων.
Τέλος, για εμάς είναι σημαντική η ομαλή και πλήρης αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης με κανόνες δεοντολογίας. Επ’ ευκαιρία σας προσκαλώ όλους την επόμενη Τετάρτη 21/2 στο Μέγαρο Μουσικής για την Ημερίδα του ΠΙΣ για την τεχνητή νοημοσύνη.
Θερμή παράκληση σε όλους και όλες κατά το σχεδιασμό να λαμβάνεται υπόψη ότι οι ιατροί λόγω κόπωσης είναι άκρως «αλλεργικοί» στη γραφειοκρατία.
Το HEALTH-IQ έχει ως στόχο τον προσδιορισμό και την ανάπτυξη μίας ισχυρής και τεκμηριωμένης προσέγγισης για τη μέτρηση και τη βελτίωση της ποιότητας της περίθαλψης και της ασφάλειας των ασθενών στη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης