Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιδοτούμενα προγράμματα για 50.000 ανέργους σχεδιάζει το 2024 η ΔΥΠΑ

Επιδοτούμενα προγράμματα για 50.000 ανέργους σχεδιάζει το 2024 η ΔΥΠΑ
Μέσω 6 νέων προγραμμάτων
Σχετικά Άρθρα
Τεράστια ανταπόκριση βρίσκουν στην αγορά εργασίας τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης), ενώ 6 νέα προγράμματα που θα βγούν το επόμενο διάστημα θα καλύψουν 50.000 θέσεις εργασίας.
Τα επόμενα προγράμματα επιδότησης απασχόλησης και κατάρτισης που σχεδιάζει ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης και θα τρέξουν μέσα στο 2024 θα είναι:
1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 5.000 ανέργων στους τομείς της πράσινης οικονομίας, με έμφαση στις γυναίκες.
2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Δικαιούχοι της δράσης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.
3. Πρόγραμμα προεργασίας για ανέργους νέους ηλικίας 18-30 ετών. Δικαιούχοι της δράσης είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα. Ωφελούμενοι της δράσης είναι 10.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Μητρώο των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ ηλικίας 18 έως 30 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
4. Πρόγραμμα για 5.000 ανέργους σε ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ως Προσωπικό Ιδιωτικής Ασφάλειας με παροχή πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μορφή της σύγχρονης εξ αποστάσεως κατάρτισης, διάρκειας 105 ωρών, για έως 5.000 ωφελουμένους. Η έναρξή του τοποθετείται για το 4ο τρίμηνο του 2024.
5. Πρόγραμμα ολοκληρωμένης δράση Κατάρτισης και Απασχόλησης 7.000 ανέργων ηλικίας 25 έως 45 ετών. Το έργο θα περιλαμβάνει κατάρτιση, πιστοποίηση και βραχυπρόθεσμη επιδοτούμενη απασχόληση.
6. Στοχευμένο πρόγραμμα απασχόλησης σε κρίσιμες περιοχές μακροχρόνιας ανεργίας (για ανέργους ηλικίας 45 ετών και άνω). Η δράση αφορά στην άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής σε περιοχές με υψηλό δείκτη ανεργίας, με προτεραιότητα στις περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Η δράση αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 45 ετών και άνω.

Αντώνης Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης