Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καυστικό σχόλιο για S&P: Το ΒΒΒ- δεν τρώγεται και τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε παρατεταμένη 4ετή περίοδο νηστείας

Καυστικό σχόλιο για S&P: Το ΒΒΒ-  δεν τρώγεται και τα ελληνικά νοικοκυριά βρίσκονται σε παρατεταμένη 4ετή περίοδο νηστείας
Το περιφερόμενο ΒΒΒ- ούτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά με οποιονδήποτε τρόπο την ζωή των πολιτών, σχολιάζει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης
Σχετικά Άρθρα
Καυστικό σχόλιο από υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή Ευρωπαϊκού Δικαίου Νικόλα Φαραντούρη για τις θριαμβολογίες στελεχών και παραγόντων της ΝΔ για την αξιολόγηση BBB- από τον οίκο S&P.
«Από χθες διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ ελλείψει άλλων επιδόσεων στην οικονομία και την ακρίβεια, κραδαίνουν την αξιολόγηση BBB- της S&P, η οποία βέβαια ΔΕΝ προβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.
Σε 12 μήνες και βλέπουμε...»,
σημειώνει ο κ. Φαραντούρης.

«Η απάντησή μου ήταν ότι το περιφερόμενο ΒΒΒ- ούτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά με οποιονδήποτε τρόπο την ζωή των πολιτών, την καταπολέμηση της ακρίβειας, το κόστος ζωής ή την πρόσβαση των μικρομεσαίων στον τραπεζικό δανεισμό.
Με απύθμενο θράσος μιλάει η ΝΔ που έριξε τη χώρα στα βράχια, στην κατηγορία " ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" και την ξαναβρήκε το 2019 με γεμάτα ταμεία και την καλύτερη ρύθμιση χρέους που έγινε ποτέ», σημειώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σύμφωνα με την ίδια την S&P στην έκθεσή της, την οποία μάλλον δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν κατά τις μεταμεσονύκτιες αποδελτιώσεις τους:

1. Η ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε το 2023, υποχωρώντας στο 2,0% από 5,6% το 2022.
2. Οι επενδύσεις ως ποσοστό επί του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 13,9% πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ (22,2%).
3. Επισημαίνονται αυξημένες εξωτερικές ανισορροπίες, καθώς το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε στο 6,4% του ΑΕΠ το 2023.
4. Το σταθμισμένο μέσο κόστος του νέου δανεισμού εκτοξεύτηκε στο 3,7% το 2023 από 1,3% το 2022.
5. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης παρεμποδίζουν το κράτος δικαίου, το επενδυτικό περιβάλλον και συνεπώς, τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης