Τελευταία Νέα
Οικονομία

Νέο μέτωπο για την κυβέρνηση - Οι επαγγελματίες προσφεύγουν στο ΣτΕ για το νέο φορολογικό

Νέο μέτωπο για την κυβέρνηση - Οι επαγγελματίες προσφεύγουν στο ΣτΕ  για το νέο φορολογικό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια

Σε δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά του νέου νόμου για τη φορολόγηση, προχωρά τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, στις 12.00, η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη Τύπου στις 3 Ιουνίου.
Την ίδια ώρα διοργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια.
Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής θα καταθέσουν στο Ανώτατο Δικαστήριο Αιτήσεις Ακυρώσεως κατά του ν. 5073/2023, με τον οποίο θεσμοθετήθηκε τεκμαρτό φορολογητέο εισόδημα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες. Μία κυβερνητική απόφαση που στοχεύει κυρίως στην είσπραξη υψηλότερων φόρων και όχι στην προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής, καθώς παραμένουν στο απυρόβλητο πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
Σημειώνεται ότι με τις Αιτήσεις Ακύρωσης θα προσβληθεί η υπ’ αριθ. Α1055/2024 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας αμφισβήτησης του ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα, του χρόνου διενέργειας του ελέγχου καθώς και των ειδικότερων θεμάτων για την εφαρμογή των παρ. 3 και 4 του άρθρ. 28Α του Ν. 4172/2013 και η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά μετά την ψήφιση του νόμου κανονιστική και διοικητικά προσβλητέα πράξη εφαρμογής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης