Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στο Λουξεμβούργο ο Κωστής Χατζηδάκης για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN

Στο Λουξεμβούργο ο Κωστής Χατζηδάκης για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN
Την Πέμπτη 20/6 θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, τον ρόλο του ευρώ ως διεθνές νόμισμα και την εφαρμογή βιομηχανικής πολιτικής, ως μέσο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Στο Λουξεμβούργο μεταβαίνει την  Πέμπτη 20/6 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN.
Σήμερα Πέμπτη 20/6 θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του Eurogroup, όπου η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για την πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης, τον ρόλο του ευρώ ως διεθνές νόμισμα και την εφαρμογή βιομηχανικής πολιτικής, ως μέσο ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Στη συνεδρίαση του ECOFIN, που θα διεξαχθεί την Παρασκευή, το Συμβούλιο θα κληθεί να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία σχετικά με την θεσμοθέτηση δέσμης μέτρων για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ) στην ψηφιακή εποχή.
Θα συζητηθούν, επίσης, η πορεία εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο δημοσιονομικός αντίκτυπος του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει την εαρινή δέσμη του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου του 2024.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λουξεμβούργο, ο Έλληνας υπουργός θα συμμετάσχει, επίσης, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) στις 20/6, καθώς επίσης και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) στις 21/6.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης