Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοδωρικάκος: Η αποκλιμάκωση των τιμών είναι υπόθεση όλων μας - Απαιτείται συνεργασία και συνένωση δυνάμεων

Θεοδωρικάκος: Η αποκλιμάκωση των τιμών είναι υπόθεση όλων μας - Απαιτείται συνεργασία και συνένωση δυνάμεων
«Το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι» διεμήνυσε ο υπουργός Ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα
Για αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δεσμεύεται ο υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον απόηχο των ευρωεκλογών.
Ειδικότερα, υπογράμμισε -μιλώντας στον Ant1- ότι στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι «να διασφαλίσουμε μέσα από αυστηρούς και συστηματικούς ελέγχους την κανονική λειτουργία της αγοράς και τη λειτουργία του ανταγωνισμού». «Η επιτυχία του στόχου της αποκλιμάκωσης των τιμών απαιτεί συνένωση δυνάμεων, το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι», σημείωσε ο υπουργός και αναφέρθηκε στις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής του:
  • Ενίσχυση ελεγκτικού μηχανισμού για περισσότερους και πιο ποιοτικούς ελέγχους
  • Η ΔΙΜΕΑ ενισχύεται άμεσα με 30 νέα στελέχη.
  • Συνεργασία με ανεξάρτητες Αρχές - «Θα στηρίξουμε και την Επιτροπή Ανταγωνισμού να κάνει άριστα τη δουλειά της, όπως και τον Συνήγορο του Καταναλωτή», τόνισε.
  • Αναβάθμιση της πλατφόρμας e-katanalotis, που ήδη περιέχει πληροφορίες για 3.000 προϊόντα.
  • Ενημέρωση πολιτών - Συνάντηση με τους εκπροσώπους του καταναλωτικού κινήματος - «Ο ενημερωμένος καταναλωτής έχει δύναμη», επεσήμανε.
  • Παράταση των έκτακτων μέτρων έως την 31η Δεκεμβρίου.
  • Συστηματική παρακολούθηση αγοράς, ιδιαίτερα στη διαδρομή από το χωράφι στο ράφι και τον ρόλο των μεσαζόντων.
  • Επανεξέταση του ορίου των προστίμων και παρακολούθηση της διαδικασίας είσπραξης.
  • Συναντήσεις με βιομηχάνους και ιδιοκτήτες εταιρειών σούπερ μάρκετ.
«Η υπόθεση της αποκλιμάκωσης των τιμών είναι υπόθεση όλων μας, απαιτείται συνεργασία και συνένωση δυνάμεων», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Θα παρεμβαίνουμε διαρκώς και θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία», καθώς «όλοι κρινόμαστε κάθε μέρα, δεν υπάρχει περίοδος χάριτος».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στον ρόλο και την αποστολή του υπουργείου Ανάπτυξης.
«Είναι συνολικός στόχος της κυβέρνησης ο μέσος μισθός να φθάσει στο τέλος της τετραετίας στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος στα 950. Αυτόν τον στόχο υπηρετούμε υλοποιώντας πολιτικές για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο», τόνισε.
«Υλοποιούμε το εθνικό σχέδιο για τη βιομηχανία, ανασυγκροτούμε 20 βιομηχανικά πάρκα με 60.000 εργαζόμενους, εφαρμόζουμε προγράμματα ύψους 75 εκατ. ευρώ για τη ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων και 300 εκατ. ευρώ για έρευνα και καινοτομία στις επιχειρήσεις», επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Ο ρόλος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι κομβικός στην υλοποίηση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας και την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης