Τελευταία Νέα
Οικονομία

«Κεραυνοί» Costello (EE) για την Ελλάδα - Καθυστερήσεις στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης - ΕΚΤ: Πρόκληση τα NPEs

«Κεραυνοί» Costello (EE) για την Ελλάδα - Καθυστερήσεις στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης -  ΕΚΤ: Πρόκληση τα NPEs
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ΕΕ, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως το ιδιαίτερα χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα
Για καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και προκλήσεις στην ελληνική οικονομία, έκανε λόγο ο Declan Costello αναπληρωτής γενικός διευθυντής της DG ECFIN, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και άλλοτε μέλος της τρόικας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Εconomist.
Ο αξιωματούχος, αναφέρθηκε μεν στα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, αλλά παραδέχθηκε ότι έχουν παρατηρηθεί καθυστερήσεις στην απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης.
Προσέθεσε δε ότι παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις όπως το ιδιαίτερα χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, η μικρή συμμετοχή -ιδιαίτερα των γυναικών- στην αγορά εργασίας, καθώς και το δημογραφικό πρόβλημα το οποίο οδηγεί μαθηματικώς στη συρρίκνωση του πληθυσμού.

ΕΚΤ: Πρόκληση τα NPEs

Από την πλευρά του, ο Martin Bijsterbosch, επικεφαλής του κλιμακίου της ΕΚΤ για την Ελλάδα ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δεχθεί συγχαρητήρια για τα επιτεύγματα της.
Προσέθεσε ωστόσο ότι η διασφάλιση μεσοπρόθεσμα ενός ικανοποιητικού ρυθμού ανάπτυξης αποτελεί πρόκληση.
Επίσης υποστήριξε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων καθώς μπορεί να τα έχουν ξεφορτωθεί οι τράπεζες, παραμένουν ωστόσο εντός του συστήματος καθώς τα διακρατούν οι Servicers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης