Τελευταία Νέα
Οικονομία

Η μυστική συνάντηση Χατζηδάκη με τραπεζίτες μετά το τελεσίγραφο - Προαναγγελία του ΥΠΕΘΟ για μειώσεις στις προμήθειες

Η μυστική συνάντηση Χατζηδάκη με τραπεζίτες μετά το τελεσίγραφο - Προαναγγελία του ΥΠΕΘΟ για μειώσεις στις προμήθειες
Σύμφωνα με «πηγές» του ΥΠΕΘΟ, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε συνάντηση με τους τραπεζίτες, που δεν ανακοινώθηκε ποτέ
Σχετικά Άρθρα
Μπαράζ μειώσεων στις τραπεζικές προμήθειες προαναγγέλλει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στον απόηχο σχετικής ανακοίνωσης από τη Eurobank.
Μάλιστα, πηγές του υπουργείου αποδίδουν το γεγονός στις πιέσεις από την κυβέρνηση αλλά και στο τελεσίγραφο του Κωστή Χατζηδάκη, όταν κατά την ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στις 25 Ιουνίου, είχε επισημάνει: «Είμαι βέβαιος ότι οι ελληνικές τράπεζες θα κινηθούν, η καθεμιά με τον δικό της τρόπο και με βάση την εμπορική της πολιτική, σε αυτήν την κατεύθυνση χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση». Γιατί την ιστορία, υπενθυμίζεται ότι της ομιλίας Χατζηδάκη είχε προηγηθεί η επιβολή έκτακτης εισφοράς στα 33% στα διυλιστήρια με βάση τα πλεονάζοντα κέρδη φορολογικού έτους 2023.

Η μυστική συνάντηση

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετά την ομιλία του στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ο κ. Χατζηδάκης συναντήθηκε με τους τραπεζίτες. Ειδικότερα, η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου, δεν ανακοινώθηκε ποτέ.
Όπως επισημαίνουν με νόημα οι πηγές του ΥΠΕΘΟ, «των παραινέσεων και της συνάντησης του υπουργού με τους τραπεζίτες, ακολούθησε η σημερινή ανακοίνωση της Eurobank για τη μείωση των προμηθειών. Και αναμένεται, προσθέτουν, να ακολουθήσει σύντομα και άλλη τράπεζα. Και μετά άλλη…».

Οι μειώσεις από τη Eurobank

Νωρίτερα, σήμερα, η Eurobank ανακοίνωσε ότι αρκετές καθημερινές συναλλαγές θα διενεργούνται από τις 2 Αυγούστου με χαμηλό κόστος ή και δωρεάν όσον αφορά στις προμήθειες, με τα νέα, βελτιωμένα πακέτα Eurobank My Advantage Banking.
Στο πλαίσιο αυτό, η Eurobank προσφέρει, νέες μειωμένες χρεώσεις και ολοκληρωμένα πακέτα συναλλαγών που απαντούν στις ανάγκες κάθε κατηγορίας πελατών της.
Ενδεικτικά, βασικές συναλλαγές που μπορεί να πραγματοποιήσει (είτε δωρεάν, είτε με μειωμένο, χαμηλό κόστος) κάθε πελάτης της Eurobank επιλέγοντας ένα από τα πακέτα του Προγράμματος Eurobank My Advantage Banking.
Για λογαριασμούς (ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεφωνία, καλωδιακή τηλεόραση, ύδρευση κ.λπ.) παρέχεται δυνατότητα δωρεάν πληρωμών, χωρίς προμήθειες, για απεριόριστο αριθμό, με πάγια εντολή σε όλα τα πακέτα Eurobank My Advantage. Σε κάθε πάγια εντολή δίνεται η δυνατότητα να οριστεί ανώτατο ποσό χρέωσης του λογαριασμού.
Για λογαριασμούς (ρεύμα, φυσικό αέριο, τηλεφωνία, καλωδιακή τηλεόραση, ύδρευση κ.λπ.) χωρίς πάγιες εντολές παρέχονται δωρεάν 2 πληρωμές το μήνα με το Eurobank My Silver Advantage, δωρεάν 3 πληρωμές το μήνα με το Eurobank My Gold Advantage, και δωρεάναπεριόριστες πληρωμές με το Eurobank My Platinum Advantage.
Για αποστολή χρημάτων σε παιδί που σπουδάζει σε άλλη πόλη, δωρεάν, χωρίς προμήθειες, για όλους με χρήση της υπηρεσίας IRIS Payments – έως €500 ανά ημέρα και δωρεάν και άμεσα εάν ο δικαιούχος διατηρεί λογαριασμό στην Eurobank.
Για πληρωμή με πιστωτική κάρτα και δόση δανείου σε άλλη τράπεζα, με χρέωση στο πακέτο Eurobank My Blue Advantage σύμφωνα με το τιμολόγιο εργασιών της τράπεζας το οποίο είναι διαρκώς αναρτημένο στο Eurobank.gr, και με το πακέτο Eurobank My Silver Advantage μπορώ να πληρώνω ΔΩΡΕΑΝ την πιστωτική κάρτα κάθε μήνα και να χρεώνομαι για την πληρωμή δανείου, ενώ επιλέγοντας είτε το πακέτο Eurobank My Gold Advantage είτε το πακέτο Eurobank My Platinum Advantage μπορώ να πληρώνω ΔΩΡΕΑΝ την πιστωτική κάρτα ΚΑΙ τη δόση δανείου κάθε μήνα
Για μισθωτούς και συνταξιούχους που θέλουν να παίρνουν το μισθό/σύνταξή τους στην Eurobank, παρέχονται οι επιπλέον υπηρεσίες:
  • ΔΩΡΕΑΝ τήρηση λογαριασμού και έκδοση χρεωστικής κάρτας
  • ΔΩΡΕΑΝ απεριόριστες πάγιες εντολές για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών (από μία προηγουμένως)
  • ΔΩΡΕΑΝ έκδοση & πενταετής (5ετής) ανανέωση χρεωστικής κάρτας για ιδιώτες Debit Mastercard ή Personal Banking Debit Visa (για πελάτες εκτός πακέτου ισχύει χρέωση)
  • ΔΩΡΕΑΝ Επανέκδοση Χρεωστικής κάρτας λόγω κλοπής ή και φθοράς (με χρέωση, πριν από την ένταξη στο πακέτο My Advantage Blue, που παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όσους τηρούν το λογαριασμό μισθοδοσίας/σύνταξης στη Eurobank)
  • ΔΩΡΕΑΝ έκδοση και πρώτη φόρτιση προπληρωμένης κάρτας (Prepaid Card / ePrepaid) (με χρέωση, πριν την ένταξη στο παραπάνω πακέτο)
  • Καθημερινή επιβράβευση μέσω του προγράμματος €πιστροφή (που συμμετέχουν πάνω από 8.500 επιχειρήσεις), με ενδεικτικό όφελος €7 το μήνα από συναλλαγές σε σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης