Τελευταία Νέα
Οικονομία

Με τροπολογία η αποζημίωση 8,5 εκατ. ευρώ στην Sky Express λόγω… Covid

Με τροπολογία η αποζημίωση 8,5 εκατ. ευρώ στην Sky Express λόγω… Covid
Η αποζημίωση εκκρεμούσε από την περίοδο της Covid-19, μετά από την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατ’ αναλογία των ενισχύσεων που έλαβαν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες
Αποζημίωση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Sky Express χορηγεί το ελληνικό Δημόσιο, με τροπολογία που κατατέθηκε στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.
Η αποζημίωση εκκρεμούσε από την περίοδο της Covid-19, μετά από την έγκρισή της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατ’ αναλογία των ενισχύσεων που έλαβαν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.
Το μέτρο αποσκοπεί στην αποζημίωση της αεροπορικής εταιρείας για τις ζημίες που υπέστη άμεσα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η Ελλάδα και άλλες χώρες προορισμού για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σταϊκούρας: Αναλογική η αποζημίωση

Η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στην Sky Express Α.Ε (σ.σ. ύψους 8,48 εκατ. ευρώ) είναι σε αναλογία της αντίστοιχης που έλαβαν οι άλλες αεροπορικές εταιρείες για τις ζημίες που είχαν την περίοδο του covid” ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, υποστηρίζοντας την διάταξη της τροπολογίας που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης υπό τον τίτλο “Ενσωμάτωση του άρθρου 1 της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151 κατά το μέρος που αφορά τους αποκλεισμένους διευθυντές και άλλες επείγουσες διατάξεις” στην Ολομέλεια.
Βέβαια, αυτό έρχεται όχι μόνο ετεροχρονισμένα, αλλά και σε αντίθεση με την ενίσχυση που δόθηκε στην Aegean ύψους 120 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 202ο, και ήταν άμεση.
Υπενθυμίζουμε ότι με την τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή χορηγείται οικονομική ενίσχυση, με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης, στη «Sky Express Α.Ε.» ύψους 8,482 εκατ. ευρώ.
Ο λόγος της επιχορήγησης είναι για την αποκατάσταση της άμεσα συναρτώμενης με την πανδημία του κορονοϊού ζημία υπέστη κατά το διάστημα από την 23η Μαρτίου 2020 έως την 31η Οκτωβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης