Τελευταία Νέα
Οικονομία

Astarte Capital: Τεράστια η δυναμική του φυσικού πλούτου της Ελλάδας - Να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας

Astarte Capital: Τεράστια η δυναμική του φυσικού πλούτου της Ελλάδας - Να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας
Αποδεδειγμένα, η καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα είναι το δέντρο
Στον τεράστιο φυσικό πλούτο της Ελλάδας αναφέρθηκε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της -με έδρα το Λονδίνο- Astarte Capital Partners, Σταύρος Σιώκος, υπογραμμίζοντας πως η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο για να αναπτύξει τις καλλιέργειες δασών για εκμετάλλευση, βοηθώντας τον αγροτικό τομέα, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και στην αναζωογόνηση των τοπικών οικοσυστημάτων.
Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο κ. Σιώκος -ο οποίος διαχειρίζεται 1 δισ. ευρώ επενδύοντας στη Λατ. Αμερική και άλλες περιοχές του πλανήτη μέσω της Astarte-  σημείωσε ότι, δυστυχώς, στην Ελλάδα «όλοι ενδιαφέρονται και κανείς δεν κάνει τίποτα». «Ο φυσικός πλούτος μας απλά συζητιέται αλλά δεν αναπτύσσεται».
Ανέφερε επίσης ότι γίνονται κάποιες αξιέπαινες προσπάθειες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους να πάμε σε καλλιέργειες δασών. ‘Ετσι, θα μπορούμε, εκτός των άλλων, να παράγουμε ξύλο και να αποκτήσουμε την μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου της ευρύτερης περιοχής, κάτι που ήδη κάνουν η Βουλγαρία και η Ρουμανία, πρόσθεσε.
«Το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει άλλα υλικά, όπως το τσιμέντο, το σίδηρο, το αλουμίνιο που είναι πάρα πολύ ρυπογόνα» συμπλήρωσε. “Ο Έβρος θα μπορούσε να γίνει μια φοβερή μονάδα παραγωγής φυσικού πλούτου στην Ελλάδα με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την βροχόπτωση που υπάρχει εκεί και την ανάγκη για δουλειές ώστε να μείνει ο κόσμος στον τόπο του», υπογράμμισε.
«Θα μπορούσαν να γίνουν θαύματα και στην Εύβοια και στον Έβρο» είπε, ενώ σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική μελέτη για την αξιοποίηση κι άλλων περιοχών, όπως η Μεγαλόπολη και η Πτολεμαίδα.
Αποδεδειγμένα, η καλύτερη τεχνολογία στον κόσμο για την απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα είναι το δέντρο, υπογράμμισε. Η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί παρά πολύ ώστε να δίνει μεγάλες δυνατότητες για την καλλιέργεια ελαιόδεντρων, λεμονιών κ.τ.λ. ακόμη και σε περιοχές όπως οι έρημοι της Σαουδικής Αραβίας. Η τελευταία στοχεύει να παράγει το 15%-25% της παγκόσμιας παραγωγής ελαιόλαδου τα επόμενα 5-15 χρόνια.

(σσ: στην εικόνα βλέπετε το βουνό "Ολίγυρτος")

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης