Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Τόκιο ο Leon Reid παρά την κατηγορία για ναρκωτικά!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στο Τόκιο ο Leon Reid παρά την κατηγορία για ναρκωτικά!

Ο δρομέας που κατηγορείται για υπόθεση ναρκωτικών, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Βόρειας Ιρλανδίας και αντιμετωπίζει δίκη το Νοέμβριο.

Ένας κορυφαίος σπρίντερ έχει συμπεριληφθεί στην ομάδα στίβου της Βόρειας Ιρλανδίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει κατηγορία για ναρκωτικά.

Ο Leon Reid, 26 ετών, βρίσκεται επί του παρόντος με εγγύηση, αφού δήλωσε αθώος σε κατηγορίες για ναρκωτικά και όπλα που σχετίζονται με την πόλη του Bath, όπου διαμένει, μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του περασμένου έτους.

Ο Reid βρισκόταν μεταξύ των υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στης Βόρειοϊρλανδική αποστολή, όπως επιβεβαιώνουν και οι αρμόδιοι.

Η υπόθεσή του πρόκειται να αναφερθεί σε ακρόαση στις 23 Ιουλίου, την εναρκτήρια ημέρα για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιαπωνία, ενώ η δίκη ορίστηκε για τις 29 Νοεμβρίου.

Αφέθηκε ελεύθερος σε μια αρχική ακρόαση στις 31 Μαρτίου και στις 2 Ιουνίου ο δικαστής Michael Longman διέκοψε την υπόθεση, αφού o αθλητής αρνήθηκε και τις 8 κατηγορίες εις βάρος του.

Το όνομα του Reid, αρχικά δεν συμπεριλήφθηκε στα email, τα οποία απέστειλε η Ολυμπιακή Ομοσπονδία της Βόρειας Ιρλανδίας στους αθλητές της αποστολής, αφού και η παγκόσμια κατάταξή του τον έθετε εκτός από τα 200μ. Ωστόσο, μία μέρα αργότερα, οι ίδιοι είχαν συμπληρωματική επιστολή προσθέτοντας τον αθλητή που έκανε μεγάλη εμφάνιση την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.

 «Ήταν μια σκληρή ψυχική μάχη όσο τίποτα άλλο», δήλωσε ο Reid στους εθνικούς τον προηγούμενο μήνα. «Σήμερα ήταν όλα σχετικά με την εδραίωση αυτού του (Ολυμπιακού) τόπου».

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης