Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στραβοπάτημα για Ισπανία, διασυρμός για Γαλλία!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στραβοπάτημα για Ισπανία, διασυρμός για Γαλλία!
Το Μεξικό διέλυσε τη Γαλλία, η Ισπανία έμεινε στο... 0 και ο Κέσιε «έσωσε» την Ακτή Ελεφαντοστού!
Σχετικά Άρθρα

Αίγυπτος- Ισπανία, 0-0

Το πρώτο παιχνίδι του 3ου ομίλου μεταξύ Αιγύπτου και Ισπανίας έληξε ισόπαλο και δίχως να προσφέρει ιδιαίτερες συγκινήσεις. Οι δύο ομάδες είχαν ανά διαστήματα την κατοχή και προσπάθησαν να βρουν χώρους, ώστε να κάνουν το κάτι παραπάνω, χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η Ισπανία είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα με το δοκάρι του Θεμπάγιος στο 28λεπτό και την κεφαλιά του Πέδρι στο 88ο, με το αποτέλεσμα να παραμένει στο 0-0 και τις ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό!

Μεξικό- Γαλλία, 4-1

Καταιγιστικό εμφανίστηκε το Μεξικό, με αντίπαλο τη Γαλλία στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου, παίρνοντας βαθμούς πολύτιμους για τη συνέχεια. Το Μεξικό ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα, με την Γαλλία να επανέρχεται άμεσα και να δημιουργεί δύο μεγάλες ευκαιρίες, αλλά ο Γκιγιέρμο Οτσόα βρισκόταν σε διαρκή ετοιμότητα και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Μετά την ανάπαυλα οι Μεξικανοί με δύο τέρματα των Βέγκα (47’) και Κόρδοβα (55’), έβαλαν τις βάσεις νίκης. Σε μία απρόσεκτη φάση ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για τη Γαλλία, το οποίο αξιοποίησε ο Ζινιάκ μειώνοντας σε 2-1 στο 69ο λεπτό. Αυτή ήταν και η μοναδική ευκαιρία να πλησιάσουν, πριν διαμορφώσουν οι Αντούνα και Αγκίρε το τελικό 4-1 στο 80ο λεπτό και στο 90’+1’ αντίστοιχα!

Νέα Ζηλανδία- Νότια Κορέα, 1-0

Λιγοστές οι φάσεις που είχαν να παρουσιάσουν και η Νέα Ζηλανδία με τη Νότια Κορέα, στο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο του 2ου γκρουπ. Μπορεί η ασιατική ομάδα να κυριάρχησε στο χορτάρι έχοντας την κατοχή και στα δύο ημίχρονα, αλλά και τις ευκαιρίες να προηγηθεί στο πρώτο μισό, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η Νέα Ζηλανδία ευτύχησε να πάρει τους τρεις πόντους μετά από γκολ του Κρις Γουντ στο 70ο λεπτό, το οποίο ωστόσο αρχικά δεν μέτρησε με τον επόπτη να υποδεικνύει τον παίκτη σε θέση οφσάιντ. Η φάση ελέγχτηκε από τον διαιτητή μέσω VAR και καταλογίστηκε 2 λεπτά αργότερα, με τους ποδοσφαιριστές να πανηγυρίζουν έξαλλα!

Ακτή Ελεφαντοστού - Σαουδική Αραβία, 2-1

Σε μία λίγο-πολύ μοιρασμένη αναμέτρηση, η Ακτή Ελεφαντοστού κατάφερε να επικρατήσει της Σαουδικής Αραβίας με 2-1, αφού προηγήθηκε με αυτογκόλ του Αλ-Αμρί λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (40’).

Με την έναρξη του δευτέρου, και συγκεκριμένα στο 44ο λεπτό η Σαουδική Αραβία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Αλ-Νταουσάρι, ωστόσο στο 66’ η Ακτή Ελεφαντοστού, πήρε ξανά «κεφάλι» με όμορφο πλασέ του Κέσιε. Κάθε προσπάθεια της αντιπάλου να αλλάξει την κατάσταση βρέθηκε στο… κενό με το αποτέλεσμα να δίνει τους βαθμούς στους τυπικά γηπεδούχους, αν και ολοκλήρωσαν με ένα παίκτη λιγότερο!

Σταυρούλα Μουστακάτου
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης