Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε εν μέσω έντασης στη Βουλή η τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων

Υπερψηφίστηκε εν μέσω έντασης στη Βουλή η τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων
Υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Αν.Λοβέρδου
(upd2) Εν μέσω οξύτατης αντιπαράθεσης, με αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για εξυπηρέτηση συμφερόντων, υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων.
Υπέρ ψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και το κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου, "Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα".
Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Κουρουμπλής ζήτησε να σπάσει η επίμαχη τροπολογία προκειμένου να ψηφιστεί χωριστά το κάθε ένα από τα πέμπτα άρθρα της, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να ψηφίσει υπέρ στα τέσσερα πρώτα άρθρα και να καταψηφίσει το πέμπτο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον υπ.Υγείας να ορίσει με υπουργική απόφαση τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.
Το αίτημα αυτό δεν έγινε αποδεκτό.
Σήμερα το πρωί ο υπ.Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είχε εξαπολύσει νέα πυρά κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση του για συνάντηση.
«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας αποδεικνύεται ότι δεν έχει μεγάλο πολιτικό βεληνεκές», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πιουν σήμερα πικρό ποτήρι».
«Θα ψηφίσουν όχι και από τον άλλο μήνα κάθε ασθενής που θα μπαίνει στα φαρμακεία θα θυμάται ότι η χαμηλή τιμή είναι τιμή – Σαμαρά και η υψηλή τιμή  είναι τιμή - ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης.
Στη σύγκρουση του κ. Γεωργιάδη με τον ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο από την περασμένη εβδομάδα ζήτησε την ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αναγκάσει, όπως σημείωνε, τον ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση στο θέμα.
Όπως ανέφερε το Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος σε ανακοίνωσή του, επί πέντε ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει αστείες δικαιολογίες και αδυνατεί να εξηγήσει τον λόγο που επιβάλλει την αρνητική στάση του για την ψήφιση μιας διάταξης, η οποία εξυπηρετεί σαφέστατα τα συμφέροντα των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων.
«Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οι διαπλεκόμενοι με τα κάθε είδους επιχειρηματικά συμφέροντα, τώρα το παίζουν προστάτες της διαφάνειας και των συμφερόντων των ασφαλισμένων. Πλανώνται πλάνην οικτρά αν θεωρούν ότι πείθουν τον οποιοδήποτε με τα επιχειρήματά τους».
Σημειώνεται πως σε χθεσινή συνέντευξη του ο κ.Τσίπρας είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας και την ανάληψη ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για 10ήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης.

(πρώτη ενημέρωση Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 09:46)


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης