Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τον φόρο στα ακίνητα

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τον φόρο στα ακίνητα
Ένσταση αντισυνταγματικότητας του νόμου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Με ένσταση αντισυνταγματικότητας από τους Ανεξάρτητους Έλληνες άνοιξε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Ν.Μαριάς υποστήριξε ότι εντός της ημέρας το κόμμα του θα υποβάλλει την ένσταση επειδή -όπως είπε- θίγεται ο πυρήνας της περιουσίας, που οδηγείται σε δήμευση.
Οι εισηγητές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, Φεβρωνία Πατριανάκου και Γιάννης Κουτσούκος είπαν ότι ψηφίζουν το νομοσχέδιο για τον ΕΝΦΙΑ επί της αρχής, καθώς υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το αρχικό σχέδιο νόμου.
Ο κ. Κουτσούκος επέμεινε, πάντως, ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια βελτιώσεων.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο μέρος της πολιτικής φτωχοποίησης του πληθυσμού ενώ ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος είπε ότι από το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» περάσαμε στο τρίπτυχο «πείνα, κρύο και σκοτάδι».
Ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει κοινωνική νομιμοποίηση του νομοσχεδίου» ενώ για αντιλαϊκό νομοσχέδιο, το οποίο «αποτελεί μέρος της συνολικότερης πολιτικής που εξαθλιώνει τα λαϊκά στρώματα» έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης