Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) - Εν κρυπτώ ασκεί εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση

Ρ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ) - Εν κρυπτώ ασκεί εξωτερική πολιτική η κυβέρνηση
Παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες, έχουν παρέλθει δύο μήνες και ακόμη να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση κάνει λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, η οποία καταγγέλλει ότι παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες και αφού έχουν παρέλθει δύο μήνες ο υπ. Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος ακόμη να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει η κ. Δούρου, αν και στις 11 Νοεμβρίου ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερώσει εγγράφως τη Βουλή ότι θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, με στόχο την ενημέρωση των κοινοβουλευτικών κομμάτων, δύο μήνες μετά, κι ενώ πρόκειται την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, στην Ουάσινγκτον, δεν έχει συγκαλέσει το ΕΣΕΠ».
Είναι προφανές, σημειώνει η κ. Δούρου, ότι «τίποτε από τα όσα βρίσκονται σε εξέλιξη δεν συνιστά για την κυβέρνηση επαρκή αιτία για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής. Είναι προφανές ότι το «αμέσως προσεχές μέλλον» αργεί ακόμη…».
Προσθέτει δε, «είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει επιλέξει την εν κρυπτώ άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, αποφεύγοντας ακόμη και τη στοιχειώδη ενημέρωση των κομμάτων για κρίσιμα θέματα, που ενδεχομένως να διαμορφώσουν καθοριστικά μελλοντικές εξελίξεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης