Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας)- Μόνη λύση για τον ΟΛΠ είναι η πώληση των μετοχών του

Μ. Βαρβιτσιώτης (υπ. Ναυτιλίας)- Μόνη λύση για τον ΟΛΠ είναι η πώληση των μετοχών του
Στόχος του υπουργείου η δημιουργία ενός οργανισμού για την προώθηση και τον έλεγχο των λιμενικών έργων σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη
Τη δέσμευση του ότι το 2014 θα δοθεί περισσότερη βαρύτητα στο θέμα των λιμανιών, προκειμένου να ενισχυθεί και η κρουαζιέρα, επιβεβαίωσε σε ενημερωτική συνέντευξη του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Σε αυτό το πλαίσιο δήλωσε ότι μοναδική λύση για τον ΟΛΠ είναι η πώληση των μετοχών του, αλλά όπως διευκρίνισε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα πωληθεί το 51%, το 67% ή το 74%.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ακόμη ότι η δημιουργία ενός οργανισμού για την προώθηση και τον έλεγχο των λιμενικών έργων αποτελεί στόχο του υπουργείου Ναυτιλίας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής, αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποια καθυστέρηση στην ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση.
Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο υπουργός  τόνισε ότι είναι ευτυχής συγκυρία το να υπάρχει ο άξονας «θάλασσα» στην Ε.Ε. κατά την ελληνική προεδρία.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να κατευθυνθεί προς περιφερειακές ναυτιλιακές πολιτικές και προειδοποίησε ότι θα χάσει η ίδια εάν δημιουργήσει μη φιλικό πλαίσιο για τη ναυτιλία.  
Αναφερόμενος στη συνάντηση Τριμερούς Συνεργασίας σε θέματα Ναυτιλίας, που είχε στη Κύπρο με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Μάλτας, Joe Mizzi, και τον υπουργό Συγκοινωνιών και Υποδομών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσο Μητσόπουλο, είπε ότι θα γίνει προσπάθεια να εμπλακεί και η Μ. Βρετανία και πιθανόν η Δανία.

bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης