Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παναγιωτόπουλος (υπ. Πολιτισμού)- Δεν πουλάμε, δεν ιδιωτικοποιούμε την κληρονομιά μας

Παναγιωτόπουλος (υπ. Πολιτισμού)- Δεν πουλάμε, δεν ιδιωτικοποιούμε την κληρονομιά μας
Ο υπουργός Πολιτισμού απαντάει στο προκλητικό δημοσίευμα του περιοδικού "Time" σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικοί αρχαιολογικοί θησαυροί θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν
«Δεν πουλάμε, δεν ιδιωτικοποιούμε την κληρονομιά μας. Είμαστε όμως ανοιχτοί σε κάθε είδους συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να αναβαθμίσουμε και να προβάλουμε καλύτερα τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους» διαμήνυσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Το μήνυμα αυτό του υπουργού έρχεται μετά το προκλητικό δημοσίευμα του περιοδικού «Time», σύμφωνα με το οποίο οι ελληνικοί αρχαιολογικοί θησαυροί θα πρέπει να δοθούν προς εκμετάλλευση σε ιδιωτικές εταιρείες.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας, από την αρχαιότητα μέχρι το σύγχρονο πολιτισμό, ανήκει διαχρονικά στο Ελληνικό Έθνος και στον Ελληνικό λαό».
Ο κ. Παναγιωτόπουλος, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Βελγίου για να παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρθηκε ειδικότερα στο σχέδιο του ΥΠΠΟΑ για την «αναμόρφωση του βασικού κορμού των μνημείων, των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο».
«Είμαστε, λοιπόν, ανοιχτοί σε κάθε είδους συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς όμως να ξεπουλάμε την πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνικού Έθνους και του Ελληνικού λαού», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «η πολιτιστική μας κληρονομιά θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».



bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης