Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα προβλήματα των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο επίκεντρο της συνάντησης τους με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

tags :
Τα προβλήματα των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ στο επίκεντρο της συνάντησης τους με τον γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα
Συμπαράσταση του ΚΚΕ στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ
Για τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους πρώην εργαζομένους της ΕΡΤ στον αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους διαβεβαίωσε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.
Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία παρουσίασε τις θέσεις της για τη συγκρότηση μιας «πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και ζήτησε την στήριξη του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση που σχεδιάζει η κυβέρνησης θα κληρονομήσει όλα τα αρνητικά της παλιάς ΕΡΤ και θα τα διευρύνει.
«Η κρατική ραδιοτηλεόραση είναι όργανο προπαγάνδας της επίσημης κυβερνητικής πολιτικής και η διαφορά της με την οποιαδήποτε ιδιωτική τηλεόραση είναι ότι προπαγανδίζει το συνολικό συμφέρον του συστήματος, όπου όμως υπάρχει μια μεγαλύτερη δυνατότητα να διεκδικείς την προβολή των θέσεων των κομμάτων και των αγώνων των εργαζομένων» δήλωσε ο γγ. της ΚΕ του ΚΚΕ.
Με το νέο ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ, πρόσθεσε, δεν εξασφαλίζεται μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους, γενικεύονται οι εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων, απαξιώνονται οι περιφερειακοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, που κάλυπταν υπαρκτές ανάγκες της περιφέρειας για ενημέρωση, ενώ το καθεστώς των εξωτερικών παραγωγών και οι συμπράξεις με ιδιώτες επιχειρηματίες, που επί ΕΡΤ απαξίωναν το αξιόλογο εργατικό δυναμικό της, τώρα με τη ΝΕΡΙΤ, όπως υποστήριξε, θα γενικευτούν.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι ο αγώνας των εργαζομένων δεν πρέπει να κοιτάει πίσω στην παλιά ΕΡΤ, αλλά μπροστά και διατύπωσε την πρόταση του ΚΚΕ που αφορά στην κοινωνική ιδιοκτησία όλων των υποδομών, των συχνοτήτων, των καναλιών και των συστημάτων τηλεπικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης