Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προς σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Κυπριακό μετά από παρέμβαση του Π. Καμμένου (ΑΝ.ΕΛ.)

Προς σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για το Κυπριακό μετά από παρέμβαση του Π. Καμμένου (ΑΝ.ΕΛ.)
Θετικός κατ' αρχήν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλος, αν συμβάλλει στο να υπάρξει συναίνεση για την επίλυσή του
(upd)Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό ζητά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά ο κ. Καμμένος στο Εθνικό Συμβουλίου Εξωτερικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκε το πρωί, επιφυλάχθηκε να απαντήσει αφού συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πάντως, ο κ. Βενιζέλος ήταν κατ' αρχήν θετικός, εάν αυτό συμβάλλει στο να υπάρξει συναίνεση για την επίλυση του κυπριακού, την οποία, όπως σημείωσε, ελληνική και κυπριακή κυβέρνηση θεωρούν απαραίτητη.
Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο ευρωβουλευτής Γεώργιος Κουμουτσάκος είπε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία δεν θα πρέπει να έχει κομματικές στοχεύσεις, ενώ εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι θα εξεταστεί συλλογικά η πρόταση, ενώ κατηγόρησε την κυπριακή κυβέρνηση ότι δεν ενημερώθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Νίκου Αναστασιάδη στην Αθήνα.
O κ. Καμμένος σημείωσε ότι η συμφωνία των κ. Έρογλου - Αναστασιάδη αποτελεί «ένα δεύτερο σχέδιο Ανάν, το οποίο ουσιαστικά μιλά για μια συνομοσπονδία και όχι ομοσπονδία, διζωνική, δικοινοτική, μια συνομοσπονδία, όμως, η οποία δεν μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση, μια δίκαιη λύση, μια εφικτή λύση για το Κυπριακό» και ζήτησε να συνεχιστούν οι συνεδριάσεις του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής προκειμένου να διαμορφωθεί μια κοινή εθνική πολιτική.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «φαίνεται πως ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ είναι από την ίδια πλευρά, όπως έγινε και με το σχέδιο Ανάν 1».

Πρώτη ενημέρωση: 14:15, Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης